Подія сталася 20 жовтня у Білій Церкві, що в Київській області. Представники Білоцерківського осередку політичної партії «Разом сила» розмістили посеред міста, на клумбі перехрестя, прапори політсили. По тому, між активістами та комунальними службами, що прибули на подію, відбулися сутички.

Інцидент стався на одному з центральних перехресть Білої Церкви із круговим рухом. Представники політичної партії «Разом сила» розмістили на клумбі агітаційні прапори із символікою партії. Це видно на скріншоті із сюжету телеканалу «BCTV», в мережі youtube.

Стопкадр із сюжету youtube-каналу «BCTV»

Згідно з інформацією, що надали ОПОРІ у пресслужбі Національної поліції Київської області, на місце події прибули працівники Білоцерківської житлово-експлуатаційної контори та інспекції з благоустрою, й почали демонтувати встановлені прапори, що заважали безпечному руху транспортних засобів на перехресті з круговим рухом. Дозвіл на демонтаж агітаційних прапорів Білоцерківські комунальники мали від Управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради, відповідний документ оприлюднили журналістам.

Стопкадр із сюжету youtube-каналу «BCTV»

По тому сталася бійка між прибічниками партії «Разом сила» та представниками комунальних служб міста.

Стопкадр із сюжету youtube-каналу «BCTV»

За словами Петра Ярошевича, голови політичної партії «Разом сила», внаслідок інциденту керівник ГО «Авто Євро Сила» та нині керівник політичної партії «Разом сила» в Білій Церкві Петро Савченко зазнав струсу мозку. Про це очільник партії повідомив у сюжеті на youtube-каналі «BCTV». Наступного дня постраждалий не перебував у лікарняному закладі, записував відео та викладав на своїй сторінці у Фейсбук.

Стопкадр із відео, ФБ-сторінка Петр Савченко

Прибічники політичної партії «Разом сила» 21 жовтня приїхали на розмову до очільника комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» Віктора Ілляшенка щодо вищевикладених подій. Дискусія відбувалася під запис відеокамер та закінчилася вона тим, що на Віктора Ілляшенка вилили невідому рідину, він покинув місце зустрічі.

Стопкадр із сюжету youtube-каналу «BCTV»

Ситуацію прокоментували ОПОРІ й у поліції, зокрема, речниця Національної поліції в Київській області Віталія Грохольська зазначила: «До поліції звернулися працівники комунальних служб щодо протиправності дій кандидатів на місцевих виборах. Правоохоронці з’ясували, що прибічники однієї з політичних партій почали встановлювати прапори із логотипом політичної партії, на клумбі, де є круговий рух. Туди приїхали працівники ЖЕКу і почали демонтувати прапори, що заважали руху автівок довкола клумби. По тому на звернення комунальників приїхала поліція, опитала учасників конфлікту, виявили порушення виборчого процесу та громадського порядку. Зокрема, щодо виборчого процесу - складено адміністративний протокол за ст.212/14 «Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів» у недозволеному місці. Щодо хуліганських дій – теж був складений адміністративний протокол за ст. 173 «Дрібне хуліганство».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.