Ввечері 22 жовтня невідомий чоловік здійснив напад на кандидата на посаду міського голови Тернополя від Радикальної партії Олега Ляшка Володимира Барну. Він облив обличчя кандидата зеленкою. Поліцейські розшукують зловмисника, який вчинив хуліганські дії.

22 жовтня на Facebook-сторінці кандидата у депутати Тернопільської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Богдана Яциковського був опублікований допис з повідомленням про те, що кандидата на посаду міського голови Тернополя Володимира Барну після ефіру на місцевому телебаченні облили зеленкою і нанесли тілесні пошкодження в обличчя. На місце події викликали швидку і поліцію.

Пізніше Богдан Яциковський у мережі Facebook опублікував новий допис з інформацією, що у результаті нападу Володимир Борна отримав хімічні опіки.

ОПОРА перетелефонувала до кандидата від Радикальної партії Богдана Яциковського за офіційним коментарем. На питання ОПОРИ чи вважають вони, що напад на Володимира Барну пов'язаний з його діяльністю як суб’єкта виборчого процесу, Яциковський відповів: «Я вважаю, що ця виборча кампанія з місцевих виборів – це найбрудніша кампанія, з якою я зустрічався. 13 судів, які ми пройшли, коли нас хотіли безпідставно зняти з виборів. А тепер цей випадок». Далі кандидат пояснив, що не може нічого стверджувати, нікого звинувачувати, а лише припускати.

«Чи пов’язую я цей випадок з виборами? Ми всі дивимося його ефіри і його виступи на телебаченні. Я не виключаю, що це могли бути провокації. Але хто за цим стоїть хай з’ясовують правоохоронні органи», - додав Богдан Яциковський.

На офіційному сайті Національної поліції опубліковане повідомлення «Поліцейські розшукують зловмисника, який вчинив хуліганські дії щодо одного із кандидатів на посаду мера Тернополя». У ньому йдеться про те, що 22 жовтня на лінію 102 надійшло повідомлення кандидата на посаду міського голови Тернополя про те, що невідомий чоловік на вулиці Олени Кульчицької наніс йому тілесні ушкодження та облив обличчя зеленкою. На виклик виїжджала слідчо-оперативна група. Правоохоронці провели першочергові слідчі дії: оглянули місце події, встановили можливих свідків та очевидців, вилучили відео з камери спостереження. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Також у публікацію додані відео із камери відеоспостереження і прохання до громадян: «Якщо ви впізнали дану особу, маєте інформацію про неї, телефонуйте за номерами: (097) 408-71-76, 27-11-70 або на лінію 102. Анонімність гарантується»

У частині 1 статті 296 Кримінального кодексу України вказано, що хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, - карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.