Вночі з 21 на 22 жовтня у Лозовій біля житлового будинку 70, 4-го мікрорайону згорів автомобіль Suzuki Vitara, який належить кандидату у депутати Харківської облради від місцевої організації партії «Європейська Солідарність».

За даними пресслужби облуправління ДСНС у Харківській області на момент прибуття рятувальників вогнем був повністю охоплений автомобіль на площі близько 6 кв.м. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Фото пресслужби ДСНС у Харківській області  https://kh.dsns.gov.ua

«Сьогодні вночі в місті Лозова було скоєно підпал автівки кандидата від Європейської солідарності» Сергія Коби. На щастя, жодна людина не постраждала, проте транспортний засіб суттєво пошкоджений вогнем. За фактом підпалу вже відкрито кримінальне провадження. «Європейська Солідарність» розцінює це як навмисний підпал, пов’язаний з політичною діяльністю нашого кандидата. Сергій Коба неодноразово отримував погрози на свою адресу. З наближенням виборів політичні опоненти починають вдаватися до найбрудніших методів політичної боротьби. Однак це їм не допоможе, це вже не перші спроби залякати наших партійців, однак як і попередні, вони лишаться безрезультатними для організаторів та замовників злочину», - коментує народна депутатка України і голова обласної організації партії Ірина Фріз.

Інформація про подію надійшла до Лозівського відділу поліції 22 жовтня близько 03:40 від чергового диспетчера Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Правоохоронці встановили, що виникло займання автомобіля «Suzuki Vitara», який належить 50-річному чоловіку.

«Останнім часом транспортним засобом користувався 41-річний брат власника. Відомо, що він є кандидатом в депутати Лозівської міської ради. На даний час встановлюється причина займання транспортного засобу. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі», - повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Сергій Коба є кандидатом в депутати Харківської облради та кандидатом у депутати Лозівської районної ради (перший номер). Його брат Євген Коба є кандидатом у депутати Лозівської міськради (перший номер).

Раніше у Лозовій згоріла автівка кандидата в міські голови Олексія Криворучка.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)