25 жовтня в Миколаєві поліція разом із приватними охоронними фірмами почне реалізацію спільного проєкту з охорони громадського порядку «Вартові безпеки Миколаївщини» та заходів забезпечення законності виборів.

Наразі відомо, що в реалізації проєкту «Вартові безпеки Миколаївщини» беруть участь вісім приватних  охоронних структур.  Про це на брифінгу 20 жовтня розповів керівник ГУНП в Миколаївській області Сергій Шайхет, повідомляє спостерігач ОПОРИ.

«Після того, як ми спробували здійснювати спільну охорону спільно з громадськими формуваннями, відгукнулись охоронні структури, і ми дійшли згоди до того, щоб спробувати спільно здійснювати в єдиній дислокації охорону нашого міста… Охоронні структури теж будуть реагувати на вказані злочини і приймати дії для затримання злочинців, і відповідно робити наше місто більш безпечним… Групи реагувань будуть знаходитись біля територіальних дільниць і в зоні єдиної дислокації у випадку необхідності будуть реагувати на певні правопорушення і відповідно інформувати Національну поліцію», − сказав Сергій Шайхет.

Усі автомобілі приватних охоронних структур будуть позначені спеціальними наліпками «Вартові безпеки Миколаївщини». І перші наліпки Сергій Шайхет передав директору ТОВ АОП «Дайм-Сервіс» Юрію Бабкову. До речі, 19 жовтня його син, Євген Бабков, Постановою ЦВК №400 був призначений головою Миколаївської міської територіальної виборчої комісії. 

За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.