Криворізька міська територіальна виборча комісія розташовується в приміщенні Криворізької міської ради за адресою пл. Молодіжна, 1. Через анонімне повідомлення про замінування члени ТВК покинули робочі місця, не розпочавши чергове засідання. Під час перевірки у приміщенні міської ради  вибухонебезпечних предметів не було виявлено.

Перед початком засідання Криворізької міської ТВК, 20 жовтня, близько 16.00, охоронець попросив всіх покинути приміщення через повідомлення про замінування. На засіданні планувалося приймати надруковані бюлетені. Всі члени ТВК, як і співробітники міської ради, покинули приміщення.

Охоронець з криворізької муніципальної гвардії сказав спостерігачу ОПОРИ, що це не навчання, на номер 102 поступив анонімний дзвінок про замінування.

Близько 18:00 членам ТВК дозволили зайти до приміщення, вони приступили до прийому бюлетенів. Повідомлення про замінування не підтвердилося, вибухонебезпечних предметів в міській раді не було виявлено.  

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)