У ніч з понеділка на вівторок, 20 жовтня, в Обухові у під’їзді будинку із ножем напали на голову виборчого штабу політичної партії «Сила і Честь» в Обухівському районі Дмитра Зрайченка. За добу до цього, 19 жовтня, у нього викрали автівку. А ще одному кандидату в депутати Обухівської міськради від політсили ВО «Батьківщина» Валєху Магсудову автівку спалили. У штабах політсил пов’язують це з професійною діяльністю потерпілих.

Напад на голову виборчого штабу політичної партії «Сила і Честь» в Обухівському районі Дмитра Зрайченка стався в ніч на вівторок. Як повідомила у телефонній розмові начальниця відділу комунікації ГУ НП у Київській області Віталія Грохольська: «Близько першої години ночі у під’їзді будинку невідомий штовхнув в спину чоловіка, який повертався додому. Коли він обернувся, побачив лезо ножа в руках нападника, яке йому вдалось вихопити. Нападник втік у невідомому напрямку. Потерпілого одразу оглянули працівники швидкої медичної допомоги та діагностували подряпину долоні. Його здоров’ю та життю нічого не загрожує». За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі поліція встановлює всі обставини події та осіб, причетних до вчинення злочину.

Фото з сайту Національної поліції України

Як зазначила у телефонній розмові з ОПОРОЮ кандидатка у депутати Обухівської міської ради від політичної партії «Сила і Честь» Наталія Фещик – у Дмитра Зрайченка напередодні, 19 жовтня, в ніч з неділі на понеділок також було викрадено автомобіль. Заяву про викрадення було подано до Обухівського відділу поліції в Київській області.

Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Зрайченка

Також в Обухові, у ніч на 19 жовтня, було спалено автомобіль кандидата в депутати Обухівської міськради від ВО «Батьківщина» Валєха Магсудова. Світлину та інформацію оприлюднили на офіційному сайті політичної сили. Партійці ВО «Батьківщина» пов’язують цей та інші випадки, що стосуються Дмитра Зрайченка. Адже останній нещодавно зробив заяву про підтримку своєю політсилою представниці ВО «Батьківщина» Лариси Ільєнко як єдиного кандидата на посаду голови Обухівської  громади.

Фото: сайт ВО «Батьківщина» https://ba.org.ua/

Як повідомили ОПОРІ у поліції Київської області, спочатку сталося загорання автомобіля кандидата в депутати Обухівської міськради від ВО «Батьківщина» Валєха Магсудова. По тому полум’я перекинулося на 2 автівки поруч. На місці події працювали пожежники та слідчі Обухівського відділу поліції. Нині відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 194 «Умисне пошкодження або зниження майна шляхом підпалу», правоохоронці  встановлюють причину загоряння. У випадку доведення, що причиною загоряння було стороннє джерело – будуть встановлюватися особи, котрі скоїли правопорушення, зазначила начальниця відділу комунікації ГУНП у Київській області Віталія Грохольська.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)