17 жовтня у Бериславі до квартири, де відбувалося засідання представників політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», вдерлися зловмисники. Вони облили присутніх зеленкою та забрали ноутбук. Наразі поліція встановлює осіб, що скоїли напад.

Голова Херсонської обласної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Єгор Устинов на своїй Facebook-сторінці пише, що «шестеро молодиків у масках і з битами в руках увірвалися в офіс ОП-ЗЖ, де на той момент перебували партійці. Невідомі, погрожуючи фізичною розправою, відібрали ноутбук, облили зеленкою наших кандидатів і зникли в невідомому напрямку» (переклад - ОПОРА).

Також Устинов зазначив, що особливо постраждав Віктор Соколюк – кандидат у депутати Бериславської міської ради – зеленка потрапила йому в очі.

У відділі комунікації поліції Херсонської області повідомляють: «Встановлено, що господар квартири кандидат у мери міста Берислав та кандидат в депутати облради. В його квартирі відбувалось засідання представників однієї з політичних партій. На засіданні були присутні ще троє гостей, всі кандидати в депутати районних або міських рад. В цей час в незачинену квартиру зайшли 5 зловмисників в масках. Погрожуючи битою, один з злочинців забрав у 49-річної гості ноутбук. Інший зловмисник облив всіх присутніх зеленкою, після чого невідомі покинули квартиру та пішли в невідомому напрямку».

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група та керівництво Бериславського відділу поліції. Наразі поліцейські проводять першочергові слідчо-оперативні дії. Злочин знаходиться на контролі у керівництва поліції Херсонщини. Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні відділу комунікації.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)