За останній місяць на телеканалах Миколаївської області вийшли сюжети про вісім партій та сімох кандидатів на посади міських голів. Про що саме розповідали  місцеві політики з екранів моніторів, читайте в дайджесті ОПОРИ.

Так, 7 жовтня телеканал показав «МАРТ» сюжет про політичне ток-шоу «Битва за місто», в якому кандидат у депутати міськради Дмитро Фалько пояснив, чому йде на вибори від партії «Пропозиція». 6 жовтня сайті цього телеканалу була опублікована новина про те, що кандидат на посаду міського голови Олександр Сєнкевич заявив, що місто буде розвиватися тільки в тому випадку, якщо в міській раді буде команда політичної партії «Пропозиція». А 4 жовтня на цьому ж сайті з’явилась новина під заголовком «Олександр Сєнкевич є лідером підтримки населення на посаду мера Миколаєва, − опитування». 20 вересня сайт телеканалу написав про те, що партія «Пропозиція» висунула кандидатів на посади міських голів Миколаєва, Нової Одеси та Южноукраїнська.

29 вересня телеканал «НІС-ТВ» показав сюжет про політичне ток-шоу «Битва за місто»,  в якій взяли участь місцеві кандидати від партій «Слуга народу» та «Миколаївці». Цього ж дня на сайті телеканалу «МАРТ» з’явилась новина під заголовком «У партії «Миколаївці» вважають, що Артем Ільюк перешкоджає у реєстрації кандидатів на вибори». А 24 вересня телеканал «МАРТ» показав сюжет про представлення кандидатів місцевого осередку партії «Миколаївці». 15 вересня кандидат на посаду міського голови від «Пропозиції» Олександр Садиков під час ток-шоу «Битва замісто» розповів про партію та її відмінність від інших політсил. Цей сюжет показав телеканал «МАРТ».

8 жовтня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про народного депутата від партії «Слуга народу» Давида Арахамію, який відвідав м. Первомайськ. 29 вересня на сайті телеканалу «МАРТ» була опублікована новина про нардепа від «Слуги народу» Ігоря Негулевського, який привезе до Миколаєва «президентську» булаву із серіалу «Слуга народу». А 23 вересня телеканал «МАРТ» показав сюжет про візит до Миколаєва Президента України Володимира Зеленського.  А 15 вересня на сайті цього телеканалу була опублікована новина про те, що кандидатка на посаду міського голови від «Слуги народу» Тетяна Домбровська пообіцяла  швидко відремонтувати дах спорткомплексу «Трудові резерви».

Разом із тим 2 жовтня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про  сімейну амбулаторію у Ракетному Урочищі,  в якому сказано, що амбулаторію збудували завдяки депутатці міської ради від «Європейської солідарності» Олені Кісельовій.  А 22 вересня в інтерв’ю телеканалу «МАРТ» Олена Кісельова прокоментувала, чому партія не висуватиме кандидатів на посаду міського голови.

Знімали миколаївській телеканали сюжети й про партію «За майбутнє». Так, 13 жовтня телеканал ТРК «МАРТ»  показав сюжет про візит на Миколаївщину активісток жіночого руху «За майбутнє».  А 25 вересня на телеканалі «МАРТ» вийшов сюжет про регіональний форум партії, який відбувся у Миколаєві. 18 вересня на телеканалі «НІС-ТВ» один із відеосюжетів був присвячений конференції обласного осередку партії «За майбутнє».

7 жовтня телеканал «МАРТ» показав уривок із ток-шоу«Битва за місто», в якому кандидат на посаду міського голови від партії «За майбутнє» Юрій Гранатуров розповідає, що він йде на вибори з програмою 2015 року. А 17 вересня на сайті цього ж телеканалу була розміщена новина про те, що голова обласної організації партії «За майбутнє» Юрій Гранатуров потратив у ДТП.

5 жовтня телеканал «НІС-ТВ» показав сюжет про те, що миколаївські аграрії передали ліки в обласний центр інфекційних хвороб, проте на відео є коробки з наклейками «Наш край», а також дають інтерв’ю представники партії. 29 вересня на сайті телеканалу «МАРТ» з’явилась новина про те, що голова Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін захворів на коронавірус.  А 28 вересня на сайті телеканалу «Сатурн» була опублікована новина про те, що кандидатка в депутати міської ради Світлана Федорова призначена головною лікаркою КП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб». Цього ж дня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про відкриття у Первомайську реабілітаційного центру для атовців та переселенців, в якому дає коментар кандидатка на посаду міського голови від «Нашого краю» Людмила Дромашко.  22 вересня телеканал «МАРТ» показав уривок із програми «Битва за місто», на якому кандидат на посаду міського голови від «Нашого краю» Микола Круглов відмовився відповідати на запитання, чи є Росія країною-агресором.

На телеканалі «НІС-ТВ» 9 жовтня вийшов сюжет про відкриття у Миколаєві, на вул. генерала Свиридова, спортивного майданчика. Його меценатом виступив екс-нардеп, а зараз кандидат у депутати міської ради від «Опозиційної платформи-За життя» Артем Ільюк. 7 жовтня на цьому ж телеканалі можна було подивитись сюжет про перипетії з реєстрацією кандидатів партії.  Про судові засідання, на яких розглядалось питання реєстрації «ОПЗЖ», вийшов сюжет на цьому телеканалі 2 жовтня.  А 25 вересня телеканал «НІС-ТВ» показав сюжет про те, що Артем Ільюк не балотуватиметься на посаду міського голови від «ОПЗЖ». Цього ж дня на сайті телеканалі «МАРТ» було опублікована новина про те, що прес-секретар кандидата на посаду міського голови від «ОПЗЖ» Владислава Чайки перешкоджав роботі журналістки.

17 вересня гостем програми «Добрий вечір» на телеканалі «НІС-ТВ» став депутат обласної ради від партії «Батьківщина» Олександр Бондар.

 
За додатковою інформацією звертайтеся:

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.