Ввечері 16 жовтня невідомі запустили лазерну трансляцію на будівлю міської ради Дніпра з назвою партії «За майбутнє» . В штабі партії сказали, що їм нічого не відомо про цю акцію.

16 жовтня спостерігач ОПОРИ зафіксував лазерну трансляцію напису «№4 За майбутнє» на будівлю Дніпровської міської ради. Під №4 партія «За майбутнє» розташована у бюлетені до міськради Дніпра.

Навпроти будівлі перебувало три особи з пристроєм для лазерної проєкції та електрогенератором. Трансляція розпочалася близько дев’ятої вечора і тривала приблизно 45 хвилин.  Спостерігач ОПОРИ викликав поліцію, виявилося, що раніше це зробили представники муніципальної варти, які охороняють будівлю міськради.

ОПОРА зв’язалася з пресслужбою обласної організації партії «За майбутнє», в штабі партії заперечили свою причетність до цього дійства. «Можливо, прибічник нашої партії чи волонтер хотів нас таким чином підтримати», - сказали у пресслужбі.

Раніше ОПОРА повідомляла, що агітаційні банери партії «За майбутнє» та кандидата від партії розміщені на будівлі аеропорту в Дніпрі

У ч. 16 ст. 57 Виборчого кодексу України «забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної власності».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер