Кандидатка в депутати Житомирської обласної ради від партії “Пропозиція” Ірина Костюшко 16 жовтня роздавала агітаційні листівки на місцевому ринку у Коростені. З піснями та в костюмах супроводжував кандидатку творчий колектив “Льоноцвіт”. Ірина Костюшко є чинною депутаткою обласної ради. 

Відеозвіт кандидатка опублікувала на своїй сторінці у Facebook 17 жовтня. Завжди важче обиратися вдруге по  округу, особливо тим депутатам, які вперше й востаннє бачили своїх виборців 5 років тому. Було приємно пройтись містом і побачити багато знайомих людей, які дякували за допомогу. Багатьох я пам’ятаю в обличчя — адже часто зустрілася з людьми не лише у приймальні депутата, а й без краватки в селах і в самому Коростені! І наостанок трохи привітної атмосфери Коростеня”, – написала Костюшко.

У коментарі ОПОРІ помічник Ірини Костюшко розповів, що супроводжував кандидатку колектив в знак вдячності за допомогу в творчій діяльності. “Це творчий колектив з села Стремигород “Льоноцвіт”, який повністю відродила Ірина Вікторівна. Вчора це було зроблено в знак вдячності, бо Ірина Вікторівна у свій час допомогла їм з приміщенням, придбала за власний кошт їм одяг і допомагає”, – розповів помічник.

Зазначимо, що місто Коростень та Коростенський район потрапили до червоної зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Рівні епідемічної небезпеки на територіях, визначені рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС від 09 жовтня 2020 року № 37, набирають чинності з 00.00 годин 19 жовтня 2020 року

У частині 1 статті 51 Виборчого кодексу зазначено, що передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Зокрема передбачено, що агітація може здійснюватись у формі  проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач, проведення інших публічних заходів за підтримки кандидата, партії (організації партії) - суб’єкта виборчого процесу, а також оприлюднення інформації про таку підтримку.

 

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)