На сторінці “Трощанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” у мережі Facebook дякують кандидату в депутати Житомирської обласної ради від партії “Наш край” Ігорю Ходаку за 7 кубів бетону для ремонту школи. 

“Школа завжди була і залишається домінуючим осередком в житті та долі дітей. Дуже приємно, що наша Трощанська ЗОШ І — ІІІ ступенів з великими та світлими кабінетами кожного навчального року відкриває  свої двері для школярів. Але для безперебійного функціонування будь-яка будівля потребує ремонтів. Дуже приємно працювати з людьми, які з розумінням відносяться до шкільних потреб і позитивно реагують на заклик про допомогу.  09.10.2020 року за підтримки Ходака Ігора Євгеновича в школу привезли 7 кубів бетону для заливки підмурівки, що просіла, щоб унеможливити попадання води в підвальні приміщення після дощів та снігу. А ще хочеться подякувати сільському голові Вільшанської сільської ради  — Мельнику Сергію Аркадійовичу за своєчасну допомогу у вирішенні шкільних проблем.”, – йдеться у повідомленні.

Юрист Ігоря Ходака зазначив ОПОРІ, що ситуацію може прокоментувати голова Вільшанської сільської ради Сергій Мельник. “Це було звернення ще давно до нього.  Я, як голова громади звертався. Просто черговий раз подякували. Вже як пішли дощі, бо там у підвал попадала вода, йшла через електрокомунікаційний люк і там була загроза електрозамикання. Просто ще раз подякували. Ремонтували нещодавно, але звернення було давно. Там все нормально”, - зазначив сільський голова.

ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 6 статті 57 Виборчого кодексу забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

До слова, експерти Громадянської мережі ОПОРА підготували детальний текстовий експлейнер по всіх дотичних нормах законодавства, аби детально розібратися, що таке підкуп виборців та які дії в разі його виявлення.

Як повідомляла ОПОРА, кандидат у депутати від партії “Наш край” Ігор Ходак привіз щебінь, щоб засипати ями на сільській дорозі.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)