У жовтні спостерігачі ОПОРИ фіксують оновлені білборди кандидатів, агітаційні намети, в яких роздають партійні газети та зустрічі кандидатів із виборцями. На заходах роздається сувенірна продукція. У Дніпрі Бориса Філатова облили нашатирем, а рекламні конструкції «Слуги Народу», які були розміщені в різних районах міста, порізали. В Кривому Розі та П’ятихатках збирають підписи за відставку міністра охорони здоров’я.

Дніпро

На початку жовтня на вулиці Калиновій з’явився намет партії «За майбутнє». Агітатори від партій «За майбутнє», «Опозиційний блок – За життя», «Європейська солідарність», «Демальянс», «Національний корпус» роздають партійні газети вулицями Дніпра.

Агітаційний намет «За майбутнє» та плакат кандидата у депутати від цієї політичної сили Вадима Гетьмана зафіксовані на АЗС «Авіас».

Біля намету «Партії Зелених України» навчають як правильно сортувати сміття та пригощають яблуками.

У Дніпрі з’явилися білборди з кандидатом на посаду міського голови Дніпра від партії «Слуга Народу» з написом - «Команда президента. Сергій Риженко» та причепи з написом «Дніпро – це ти. Зе! Місцеві. Слуга Народу».

6 жовтня рекламні конструкції партії «Слуга Народу» у Дніпрі були пошкоджені. На Фейсбук – сторінці Слуга Народу / Дніпропетровська область був опублікований заклик до опонентів боротися чесно.

На вулицях Дніпра плакати кандидата в депутати від «Слуги Народу» Валерія Сердюка розміщені на дощечках, прикріплених проволокою до стовпів.

На білбордах партії «Громадська сила» зі слоганом «Обирай команду свого міста» окрім фото лідера партії та кандидата на посаду міського голови Дніпра Загіда Краснова, розміщені фотографії кандидатів від партії до міської ради. «Громадська сила» продовжує облаштовує територію біля під'їздів проспекту Слобожанський. Тут встановлені лавочки та таблички з номерами будинків, квартир із символікою партії.

Оновив білборди Олександр Вілкул, кандидат на посаду міського голови Дніпра. З жовтня на них додався напис «Бачити перспективу – працювати для Дніпра». На вулицях Дніпра роздаються брошури з пропозиціями Олександра Вілкула щодо реформи медичної галузі.

На білборди кандидата на посаду міського голови Дніпра Мгера Куюмчана додався напис - «Дніпро! Обирай Батьківщину! Сильні серця не зрадять!». На перехресті просп. Слобожанський та вул. Калиновій з'явився куб з політичною агітацією кандидата в депутати від ВО «Батьківщина» Михайла Білого.

7 жовтня, за адресою вул. Осіння, 15 відбулася зустріч з виборцями кандидата в депутати до міської ради по Індустріальному району Михайла Білого. Мешканці скаржилися на аварійний стан свого будинку.

З агітаційних білбордів партії «Опозиційна платформа – За життя» обіцяють створити робочі місця.

5 жовтня за адресою просп. Слобожанський, 63 та просп. Слобожанський, 65. проводили свої зустрічі з виборцями кандидати в депутати міської ради від партії «Опозиційний блок – За життя» Руслан Вишневецький та Олена Ткаченко. Руслан Вишневецький розповів, що саме за його ініціативи відбувається ремонт стадіону по вул. Універсальна, благоустрій в районі та асфальтування вулиць. Кандидат у депутат розкритикував Виборчий кодекс, наголосивши, що через неправильне заповнення бюлетеню можливо втратити 20% голосів. Під час зустрічі до всіх присутніх підходила дівчина, яка просила залишити ПІБ та контактні дані.  Зустріч Олени Ткаченко була менш чисельною. На ній кандидатка оголосила, що балотується до міської ради від Амур-Ніжньодніпровського району. На зустрічі роздавали партійні газети.

 «Сучасний Дніпро проєктується з любов’ю. Пропозиція», «Сучасний Дніпро модернізується з любов’ю. Пропозиція» - такими є слогани агітації на білбордах міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Чинний міський голова Дніпра та кандидат на цю посаду Борис Філатов наприкінці вересня заявив, що пішов у відпустку і розпочав щодня проводити зустрічі з виборцями у всіх районах міста. Так, 26 вересня, відбулась зустріч з мешканцями Амур-Ніжньодніпровського району по вул. Донецьке шосе 106. Борис Філатов представив команду партії «Пропозиція» і поїхав, а його помічники залишились збирати запитання та скарги людей. В цей час поряд з будинком, де проходила зустріч, залунала музика і пройшла колона молодих людей з державними прапорами, які були одягнені в однакові футболки з національною символікою. Вони вигукували лозунги з образами на адресу Бориса Філатова.

На зустрічі з виборцями 28 вересня, за адресою вул. Калинова 102 Борис Філатов представив кандидатів від партії «Пропозиція» до міської ради від Індустріального району. Зауважив, що з цими людьми давно знайомий, деякі з них були його опонентами та членами інших партій, але наразі вони зараз в одній команді. Борис Філатов розкритикував нещодавно прийнятий Виборчий кодекс, зазначивши, що місто Дніпро «опустили» з обласного центру до районного центру Дніпровського району. Вже 1 жовтня відбулася наступна зустріч, перед нею усім бажаючим роздавалися біографії кандидатів, прапорці і дощовики. Борис Філатов розповів про кількість бюлетенів, які отримають виборці, як і де ставити галочки. Закликав виборців голосувати не тільки за нього, але і за партію, яку він представляє, аби було представництво в обласній, міській і районних радах. 

8 жовтня, на зустрічі Бориса Філатова з виборцями Чечелівського району, в нього жбурнули нашатирем, нападники були затримані поліцією. А 9 жовтня у Новомосковську на презентації команди «Пропозиція» відбулася бійка. На особистій сторінці у фейсбуку Борис Філатов завернувся до президента Володимира Зеленського, звинувачуючи його політичних партнерів у намаганні зірвати виборчу кампанію в Дніпрі та залякати опонентів.

Кривий Ріг

На початку жовтня кандидати на посаду міського голови Кривого Рогу оновили слогани на білбордах. Слоган кампанії Костянтина Павлова - «Кривбас – за Павлова. Павлов – за Кривбас»; Ольги Бабенко - «Єдина надійна команда. Ольга Бабенко», Дмитра Шевчика - «Зе місцеві. Слуга Народу. Головне – це люди», Юрія Вілкула - «Обирай свою перспективу», Артема Коломойця - «Молодим – працювати. Дідусям - відпочивати», Юрія Милобога – «Разом ми сила людей».

У місті з’явились конструкції з написом «Зе міcцеві СЛУГА НАРОДУ. Дмитро Шевчик. Головне - це люди», біля яких агітатори роздають газети та проводять соцопитування. Також агітаційні газети роздаються на зупинках громадського транспорту, у переходах.

У місті стоять намети «Європейської Солідарності», «Пропозиції», ВО «Батьківщина», де агітатори роздають кишенькові календарики з символікою партії, газету та буклети з програмою кандидатів. Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що агітатори кандидата Ольги Бабенко телефонують мешканцям Кривого Рогу на особисті номери телефонів та розповідають про її переваги, пропонують проголосувати за команду ВО «Батьківщина».

Ангелина Верхогляд, кандидатка в депутати до обласної ради від партії «Європейська солідарність» проводить зустрічі з виборцями Кривого Рогу.

Кам’янське

В місті з’явилися білборди блоку Вілкула «Українська перспектива» з агітацією Сергія Павлюка, кандидата на посаду міського голови Кам’янського. Міський голова Андрій Білоусов присутній на білбордах двох партій, окрім реклами очолюваної ним партії «Бджола», він агітує за список кандидатів до обласної ради від партії «Пропозиція».

П’ятихатки

У м. П'ятихатки в наметах партії «За майбутнє» збирають підписи за відставку очільника МОЗ України Максима Степанова.

Новомосковськ

7 жовтня відбулась зустріч кандидата на посаду міського голови Сергія Рєзніка з виборцями за адресою вул. Леваневського, 1. Кандидат розповів про свої плани в разі обрання, на заході роздавали сувеніри: кулькові ручки, календарики, браслети з написом «Сергій Рєзнік». Помічники кандидата підходили до присутніх та записували особисті дані (ПІБ та номер телефону).

Вільногірськ

У місті на початку жовтня зафіксовані носії зовнішньої реклами партій «Опозиційна платформа – За життя», «За майбутнє», «Слуга Народу», ВО «Батьківщина» та намет партії «Європейська солідарність».

Синельниківський район

9 жовтня, у Межовій, по вул. Грушевського, на дошці оголошень біля селищної ради, були зафіксовані 6 агітаційних плакатів політичної партії «Блок Вілкула «Українська перспектива». Дошка оголошень, яка належить селищній раді, відсутня в переліку місць відведених для розміщення матеріалів передвиборної агітації. (Рішення виконавчого комітету Межівської селищної територіальної громади від 26.08.2020). Чинний голова Межівської селищної ради Володимир Зражевський зареєстрований кандидатом на посаду голови Межівської селищної ради від «Блоку Вілкула «Українська перспектива».

У ч. 13 ст. 57 Виборчого кодексу України забороняється виготовлення та поширення друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про підприємство, яке здійснило друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника таких матеріалів.

Згідно з ч. 5 цієї ж статті Виборчого кодексу забороняється поширення завідомо неправдивих відомостей про кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу.

Також відповідно до ч. 6 ст. 57 Виборчого кодексу забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.