Виконуючий обов’язки міського голови Надвірної Тарас Пекарський  підписав декларацію підтримки Кодексу поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу, розробленого Громадянською мережею ОПОРА. Документ окреслює  основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання адмінресурсом.  

 

Підписання відбулось 7 жовтня у приміщенні Надвірнянської міської ради. Тарас Пекарський балотується на місцевих виборах до Надвірнянської міської  ради. Під час підписання посадовець задекларував дотримання основних принципів Кодексу під час ведення виборчої кампанії.

Інформацію  про підписання кодексу розмістили на сайті Надвірнянської міської ради.

Кодекс містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання  адмінресурсу. З текстом Кодексу можна ознайомитися на сайті Громадянської мережі ОПОРА за посиланням.

Нагадуємо , що ОПОРА зверталась до  посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування щодо підписання  «Кодексу поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу». З інструкцією підписання Кодексу можна ознайомитись за посиланням.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)