9 жовтня міський голова Тернопільської громади Сергій Надал підписав Декларацію підтримки Кодексу етичної поведінки під час місцевих виборів, який розробила Громадянська мережа ОПОРА. Документ містить основні етичні вимоги до поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу з метою уникнення дій, що можуть класифікуватися як зловживання адміністративним ресурсом.

ОПОРА відправила листи головам міських рад Тернопільської області з пропозицією підписати «Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу» та дотримуватись його під час місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Сергій Надал підтримав ініціативу ОПОРИ та погодився підписати Кодекс.

9 жовтня міський голова Тернополя підписав Декларацію підтримки Кодексу етичної поведінки під час місцевих виборів. Пряма трансляція події була доступна на Facebook-сторінці Сергія Надала.

Також Сергій Надал подякував Громадянській мережі ОПОРА:

«Завдяки вашій праці вдалося попередити та не допустити багато порушень в сфері виборів. Це стосується будь яких виборів, президентських чи парламентських чи місцевих виборів. Тому я повністю підтримую вашу ініціативу. Дуже сподіваюся, що цих вимог будуть дотримуватися не тільки міські голови, а й всі учасники виборчих процесів. Дякую вам за вашу працю. Дякую вам за вашу громадянську позицію. І закликаю всіх підтримати порядність і чесність під час проведення виборчої кампанії».

З текстом Кодексу можна ознайомитися на сайті Громадянської мережі ОПОРА за наступним посиланням: https://cutt.ly/AfiqtgG.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)