У Запорізькій області вже другий посадовець підписав розроблений ОПОРОЮ «Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу». Цього разу ініціативу підтримав голова Великобілозерської сільської громади Ігор Батрак.

Після звернення ОПОРИ до голови Великобілозерської сільської громади Великобілозерського району Запорізької області Ігоря Батрака посадовець підписав 7 жовтня «Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу».

Долучаючись до  ініціативи він зазначив: «Іду на вибори і підтримую Кодекс етичної поведінки під час місцевих виборів. Нам не треба використовувати адмінресурс. Хочеться, щоб перемогла людина, яку поважають, в якій бачать підтримку всі жителі села. Тому з чистим сумлінням підписую Кодекс етичної поведінки. За себе не переймаюся, бо підтримку населення бачу кожного дня. Пропоную підписати це всім кандидатам, які йдуть на вибори»

Нагадуємо, що 30 вересня свій підпис під цим документом поставив голова Широківської сільської громади Денис Коротенко. Станом на 6 жовтня це два посадовці Запорізької області, які підтримали у такий спосіб Кодекс. Міські голови Запоріжжя, Приморська, Дніпрорудного та Енергодара, а також голови Запорізької обласної держадміністрації та Запорізької обласної ради і їхні заступники не відповіли на звернення ОПОРИ з пропозицію відгукнутися на цю ініціативу. Натомість свої підписи поставили представники структурних підрозділів Запорізької облдержадміністрації.

Запропонований ОПОРОЮ Кодекс поведінки – це документ з основними етичними вимогами до поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу. Мета проекту попередити дії, що можуть вважатися зловживанням адміністративного ресурсу.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)