4 жовтня на зустрічі з кандидатом в на посаду голови Полтавської міської громади Сергієм Капліним у селі Ковалівка відбувалася лотерея з розіграшом цінних призів. Серед подарунків спостерігачі ОПОРИ зафіксували: футбольні м'ячі, чашки, кепки та носки із логотипами партії, а головним призом був велосипед.

Нагадаємо, що до Полтавської міської об'єднаної територіальної громади увійшла також рнизкасіл навколо міста. Постановою Полтавської міської ТВК від 5 вересня 2020 року №12 село Ковалівка включено до територіального виборчого округу №3  (Подiльський район міста Полтава та села Ковалiвка, Бочанiвка, Залізничне, Верхоли,  Грабинiвка, Давидівка, Їжаківка, Соснівка,  Андрушки, Затурине, Мaкухівка).

Під час зустрічі Сергій Каплін спілкувався з жителями села. Тим часом, бажаючі могли отримати талон з написом «4 жовтня. Розіграш подарунків від Сергія Капліна. Головний приз – велосипед!». На талонах зазначалися номери, які потім брали участь у розіграші.

Наприкінці зустрічі відбувся сам розіграш призів. Кандидат у міські голови знаходився біля столу з лототроном та призами з символікою Партії простих людей. Ведучий заходу проводив розіграш, залучивши хлопчика з натовпу. Хлопчик витягував номери талонів, що отримували призи, а ведучий та кандидат зачитували їх.

Нагадаємо, що раніше кандидат у міські голови Полтави Сергій Каплін під час зустрічей у дворах роздавав виборцям брендовані кришки для консервації.

Частина 6 статті 57 Виборчого кодексу України забороняє проведення передвиборної агітації або надання виборцям лотерейних білетів, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

Відповідно частини 3 саттті 160 Кримінального Кодексу України надання виборцям, учасникам референдуму, юридичним особам неправомірної вигоди, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, - караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

 

За коментарями звертайтеся:

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)