Поліція склала протокол на голову Біловодської селищної територіальної виборчої комісії, а також секретаря цієї ж ТВК на 17 тисяч гривень за порушення правил самоізоляції. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

В одного із членів Біловодської ТВК зафіксували позитивний тест на коронавірус. Ця людина вказала голову ТВК та секретаря цієї ж комісії як контактних осіб, які мають вийти на самоізоляцію на два тижні, відповідно, без права участі у засіданнях ТВК.

За словами голови ТВК Дмитра Погорєлова, він прийшов на засідання 27 вересня та вже після контакту із багатьма членами комісії побачив на столі повідомлення про необхідні міри самоізоляції, після чого прийняв рішення все ж таки проводити засідання з дотриманням соціальної дистанції та маскового режиму. Після такого рішення на нього та на секретаря комісії було складено адміністративні протоколи зі штрафом у 17 тисяч гривень. Дмитро Погорєлов стверджує, що протокол поліція склала під час засідання комісії. Справа мала бути  передана до суду 1 жовтня, однак, наразі цього не сталося.

Голова та секретар селищної ТВК здали тести на COVID-19, після чого отримали негативний результат. Дмитро Погорєлов вказує, що не погоджується із рішенням про штраф та у разі позитивного рішення суду буде оскаржувати його. 

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.