30 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА побували на засіданні Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Розглядали позов Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Пропозиція» до Івано – Франківської обласної територіальної виборчої комісії. Партійці вимагали визнати дії ТВК протиправними, бо та перешкоджала у реєстрації депутатів від цієї партії.

За версією представників політичної партії «Пропозиція» вони приїхали до обласної ТВК подавати документи на реєстрацію 24 вересня після 23 години. Комісія вказала на неточності в паперах і представниця  партії поїхала їх виправляти, а ще один представник залишився в приміщені ТВК. 

Уже із виправленими документами представники партії спробували знову потрапити до обласної ТВК о 23:58 24 вересня, але, за їхніми словами,  приміщення уже було зачинено і  вони не змогли зареєструвати кандидатів. У цей час у приміщенні  знаходився  представник партії, якого нібито не випускали після опівночі. Відтак партійці викликали поліцію. 

За версією членів ТВК, вони реєстрували кандидатів до 00:00 25 вересня. Представник політичної партії «Пропозиція», який перебував у приміщенні ТВК не надав їм документів для реєстрації кандидатів, тож після опівночі представники комісії зачинили двері. Після цього, до приміщення  виборчої комісії намагались потрапити представники партії «Пропозиція».

Суд опитав свідків – представників партії «Пропозиція» та уповноважену особу партії ВО «Платформа громад», яка була присутня у приміщенні обласної ТВК. У підсумку суд  дійшов висновку, що прав політичної обласної організації політичної партії «Пропозиція» ніхто не порушував.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що на Прикарпатті створили одну обласну, шість районних та 15 міських ТВК. Відповідно до норм виборчого законодавства на другий день після їх утворення, ТВК провели перші засідання. З 21 по 25 серпня, у визначений Виборчим кодексом термін, на Прикарпатті районні виборчі комісій формували сільські та селищні територіальні виборчі комісії. Загалом сформовано 47 ТВК.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.