Кропивницька обласна партійна організація «Перемога Пальчевського» провела конференцію не за анонсованою адресою, а політсила «Слуга народу» ймовірно провела конференцію підпільно. Натомість Радикальна партія Олега Ляшка повідомлення про проведення партійної конференції відправили замовним листом, який і досі не надійшов до Кропивницької міської ТВК.

21 вересня на сайті партії «Перемога Пальчевського» анонсували партійну конференцію. Як повідомили представники ОПОРИ, адресою було вказане місто Кропивницький, вулиця Куроп’ятникова, 52. Однак за вказаною адресою ніхто не знав про проведення заходу. 

«За телефоном, який був вказаний для реєстрації журналістів, повідомили, що конференція відбувається за іншою адресою:м істо Кропивницький, вулиця Полтавська 20/7. О 17.30 за адресою зазначили, що конференція уже відбулася і нікого немає», – зазначив спостерігач ОПОРИ. 

Згодом на сайті партії внесли правки щодо місця проведення заходу. 

Натомість політична партія «Слуга народу» так і не повідомила про продовження конференції, тому стати свідками голосування за списки кандидатів спостерігачам ОПОРИ не вдалося. Як повідомляла ОПОРА, конференція партії «Слуга народу» відбулася з запізненням на півтори години і тривала кілька хвилин. Головуючий на конференції народний депутат Олександр Дануца анонсував продовження конференції незабаром. Жодних списків  кандидатів озвучено не було.

«ТВК уже зареєстрували кандидатів у депутати міської ради від політичних партій «Слуга народу» та «Перемога Пальчевського». А от від Радикальної партії Олега Ляшка чекаємо замовний лист, адже представники цієї політичної сили вирішили надіслати поштою інформацію про проведення партійної конференції», – розповіла голова Кропивницької міської територіальної виборчої комісії Тетяна Буземська. 

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 21 Виборчого кодексу України виборчий процес кожних виборів, передбачених цим Кодексом, здійснюється на засадах публічності і відкритості виборчого процесу, усіх його процедур з урахуванням обмежень, встановлених законом, належного інформування виборців та інших суб'єктів виборчого процесу.

Згідно з частинами 2-4 статті 218 Виборчого кодексу України про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів, конференції. Повідомлення про час і місце проведення зборів, конференції організації партії з метою висування кандидатів у депутати, порядок акредитації на таких зборах, конференції представників засобів масової інформації, визначений його організаторами, не пізніш як за п’ять днів до дня проведення зборів, конференції розміщується на офіційному веб-сайті організації партії, а у разі його відсутності - на офіційному веб-сайті партії. Про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової інформації на таких зборах, конференції визначає організатор заходу.  

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.