Як зафіксували спостерігачі ОПОРИ, на Закарпатті окремі територіальні виборчі комісії в останній день подачі документів на реєстрацію кандидатів на місцеві вибори, 24 вересня, не чекали кінця доби, як того вимагає закон, а зачинили приміщення ТВК раніше 23.59. Йдеться про Берегівську міську територіальну виборчу комісію та Рахівську районну виборчу комісію. 

За інформацією спостерігача ОПОРИ, приміщення Рахівської районної територіальної виборчої комісії було зачинене станом на 20:55, попри те, що згідно з законом члени ТВК мали перебувати у приміщенні комісії до 23.59  Також спостерігач прийшов до будівлі, де знаходиться Рахівська районна ТВК о 23:59, однак приміщення  вже було цілком зачинене.

Схожа ситуація трапилася і в Берегівській міській територіальній виборчій комісії. За інформацією спостерігача ОПОРИ, станом на 23:10, двері у приміщення, де знаходиться ТВК, були зачинені, а членів комісії  не було.

Закарпатські спостерігачі ОПОРИ в період часу із 20.00 до 23.59 24 вересня навідалися в усі шість районних ТВК області, в Закарпатську обласну ТВК, а також міські ТВК шести міст-райцентрів. 

За інформацією ОПОРИ, своїх кандидатів в депутати Закарпатської облради 24 вересня близько 22.00 подали представники обласного осередку партії «Слуга народу».  Крім цієї політсили, в останні години 24 вересня до Закарпатської обласної ТВК реєструвати кандидатів представники політпартій не приходили. 

В Ужгородську міську ТВК після 20:00 документи на реєстрацію принесли представники осередків від партій «Пропозиція», «Ідея нації», «Демократична партія угорців України», «Разом сила». 

В Ужгородську районну територіальну виборчу комісію після 20:00 24 вересня документи на реєстрацію кандидатів принесли партії «Опозиційна платформа - За життя» та «Демократична партія угорців України». 

За інформацією спостерігача ОПОРИ, у Тячівську міську та районну комісії після 20:00 документи на реєстрацію ніхто не приносив. Така ж ситуація і в Мукачівській районній територіальній виборчій комісії, Рахівській міській та Хустській районній ТВК.

«Виборчі комісії, де не було чергових 24 вересня в період до 23.59, допустили відхилення від процедури, встановленої Виборчим кодексом щодо прийому документів для реєстрації кандидатів. Члени комісій, зокрема Рахівської районної та Берегівської міської - лишили ймовірність того, що представники партій, які  мали право приносити документи до 23.59, не змогли б цього зробити, якби така необхідність була, - зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області. -  Станом на 26 вересня у закарпатської команди ОПОРИ не було інформації, що через дії комісій хтось не зміг подати документи для реєстрації. Втім відхилення від вимог закону є , і це - не дуже хороша практика». 

Відзначимо, політична сила «Партія Пальчевського» повідомила відповідні територіальні виборчі комісії про проведення конференції стосовно висунення кандидатів на місцеві вибори 24 вересня – в останній день як для проведення конференцій, так і подачі документів на реєстрацію кандидатів. Спостерігач ОПОРИ приїхав за адресою, яка була вказана у повідомленні, однак виявилося, що на тій локації знаходиться багатоквартирний житловий будинок, а квартира, вказана у повідомленні партії, була зачиненою і, ймовірно, там ніхто не живе.  Як відомо ОПОРІ, представники цієї політсили, зрештою, не подали документи на реєстрацію своїх кандидатів до місцевих рад області. 

Відповідно до частини 2 статті 227 Виборчого кодексу подання документів до відповідної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати закінчується за тридцять днів до дня голосування.подання документів до виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати закінчується за тридцять днів до дня голосування. Також відповідно до частини 2 статті 229 Виборчого кодексу подання документів до відповідної сільської, селищної, міської виборчої комісії для реєстрації кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови закінчується за тридцять днів до дня голосування.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.