Карантинні обмеження внесли корективи у відзначення Дня міста Бровари, тож міська рада відмінила всі урочисті заходи. Однак потенційні кандидати не втратили можливість скористатися 390-річним ювілеєм міста. Також довготермінові спостерігачі ОПОРИ зафіксували політичні активності у Петропавлівській та Софіївській Борщагівці.

Чинний мер Броварів та кандидат на голову Броварської територіальної громади від політичної партії «Команда Ігоря Сапожка «Єдність» - Ігор Сапожко в мережі Фейсбук на однойменній сторінці привітав броварчан із днем міста.

По тому, також у мережі, повідомили - у середмісті поблизу супермаркету розмістили агітаційну палатку із символікою політичної сили. Також роздавали кульки із розміщеним на них гаслом виборчої кампанії мера Броварів - #БровариЄднають.

Фейсбук: «Команда Ігоря Сапожка «Єдність»

Повітряні кульки також роздавала й кандидатка на посаду голови Броварської територіальної громади від політичної партії «Перемога Пальчевського», депутатка міської ради - Вікторія Коваленко. В центральному парку «Перемога», незважаючи на карантинні обмеження, був встановлений агітаційний намет та фотозона із символікою партії, дітям роздавали кульки та безкоштовно розважали аніматори. Сама депутатка була присутньою, спілкувалась із виборцями та командою.

На цьому ж місці були встановлені агітаційні намети кандидатів на посаду голови Броварської громади від політичної партії «Команда Ігоря Сапожка «Єдність» - Ігоря Сапожка та від політичної сили «Слуга народу» Дмитра Ратнікова. Активності городян поблизу них не спостерігалося.

Також на місці були розміщені агітаційні намети кандидата до облради від політичної партії «Європейська Солідарність» Олега Іваненка. В одній пригощали кавою, в іншій – роздавали агітаційну продукцію.

Разом зі своїм батьком, Валерієм Іваненком, (потенційним кандидатом на голову Броварської громади від політсили «Європейська Солідарність») провели флешмоб на підтримку демократії в Білорусі. Світлини виклали у мережу Фесйбук.

Фейсбук: Олег Іваненко

Броварський політичний осередок «Слуга народу» поєднав святкування дня міста зі всеукраїнським днем прибирання. Захід організували поблизу житлового району Торгмаш - там боролися із амброзією, відео опублікували на сторінці у мережі Фейсбук.

Фейсбук: Алексанр Дущенко

Наведенням чистоти займалася й броварська команда політичної партії «Голос». Кандидат на посаду голови громади Андрій Саук анонсував проведення заходу у соцмережі та запросив долучатися. 

Надвечір Андрій Саук організував захід «Джаз у сквері». Для мешканців міста запропонували вечір музики й танцювальний майстерклас. Також всіх охочих частували безкоштовним чаєм та печивом.

До вітань з нагоди Дня міста долучилися й потенційні кандидати на крісло очільника Києва – чинний мер Віталій Кличко (політична партія «УДАР») та Сергій Притула (політична сила «Голос»). Свої відеовітання виклали у мережі Фейсбук.

Представники політичного осередку «Слуга народу» в Петропавлівській Борщагівці провели цілу низку активностей. Так, 12 вересня, у парку «Празький» відбулися змагання з воркауту. У День фізичної культури та спорту за підтримки політичної партії «Слуга народу» Борщагівської громади та її представника Олександра Демочка, було проведене змагання. Про подію політичний осередок виклав відповідне відео у мережі Фейсбук.

16 вересня представники місцевого осередку політичної партії «Слуга народу» у Борщагівській громаді провели захід, орієнтований на дітей, де були присутні аніматори. Події відбувалися в парках «Празький» та «Лісова брама», біля тентів із політичною символікою партії «Слуга народу».

Також, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, 19 вересня представники політичної партії «Слуга народу» на тому ж окрузі влаштували дитяче свято у Софіївській Борщагівці. Подія відбувалася за наявності політичної символіки політсили «Слуга народу».

«Згадані заходи містять ознаки порушень наступних пунктів виборчого кодексу України», - наголошує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській  області. - А саме:  ч. 1 ст. 52 Виборчого кодексу  «Передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування» та ч.4 ст. 51 Виборчого кодексу, а саме: ‘’Передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів виборчого процесу, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Підтримка кандидатами (кандидатом), партією (організацією партії) - суб’єктом виборчого процесу від свого імені чи від імені висунутого ним кандидата (кандидатів) проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів, телепередач, проведення інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на підтримку кандидата (кандидатів), суб’єкта їх висування може здійснюватися лише у разі повного фінансування таких заходів із коштів виборчого фонду відповідного суб’єкта виборчого процесу».
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)