266-ий рік народження Кропивницького відсвяткували у суботу, 19 вересня. Політики не залишилися осторонь святкувань. Потенційні кандидати на міського голову та у депутати міськради організували фотозону, відкривали нові спортивні та дитячі майданчики, а також вітали містян у соціальних мережах.

Наймасовіше політики зізнавалися в любові до Кропивницького в соціальних мережах. Відеопривітання з рекламою в Facebook запустили  кандидати на посаду міського голови та на депутатів міськради: Артем Стрижаков (ймовірний кандидат на міського голову від партії «Перспектива міста»), Олександр Горбунов (ймовірний кандидат на посаду депутата міськради та облради від партії «За Майбутнє»), Олександр Цертій (ймовірний кандидат на посаду міського голови від партії «Батьківщина»), Ольга Ковальова-Алокілі (ймовірна кандидатка на посаду міського голови від партії «Слуга народу») та інші.

На сторінці Артема Стрижакова виставили відеопривітання, на якому знімають роботу медиків, вчителів, швачок тощо. На фоні звучить музика та звернення про важливість кожного мешканця Кропивницького у творенні історії міста.

У відеопривітання політик Олександр Горбунов розповідає про свої асоціації з Кропивницьким, бажання та мрії. Відео зняли на фоні краєвидів міста.

Олександр Цертій привітав містян усією родиною. Він наголосив на важливості розвитку міста та самореалізації і поділився власною історію, що саме на день міста свого часу зустрів дружину.

Ольга Ковальова-Альокілі зізналася, що познайомилася з Кропивницьким ще в студентські роки.  У відеопривітанні використовують краєвиди міста та зазначено, що кандидатка планує «робити найкраще для міста».

В центральному сквері команда політичної партії «Рідне місто» встановила арт-об’єкт «Я люблю рідне місто» і оголосила конкурс на кращу світлину з інсталяцією. Про це йдеться на сторінці політичної сили у соціальних мережах.

«Фотографуйся біля інсталяції та викладай фото у соцмережах з хештегом #я_люблю_рідне_місто. Той, хто назбирає найбільше лайків отримає подарунок та солодощі від кондитерської Parfe. Вподобайки рахуватимемо за тиждень, переможця оберемо 28 вересня», – зазначено в повідомленні. 

Фото з соцмереж

На День міста в парку Перемоги відкрили нові спортивні майданчики. У ЗМІ очільник обласної партії «За Майбутнє» Олександр Горбунов зазначив: «ми відкрили нові спортивні майданчики, на яких пройшли перші спортивні матчі. Я б дуже хотів, щоб у майбутньому парк залишився парком, і його не забудували МАФами».  Натомість представники молодіжного крила політсили «За майбутнє»  провели опитування на вулицях Кропивницького.

«Цікавою вікториною молодь мотивувала кропивничан думати про майбутнє свого міста і змінювати його на краще своїми щоденними діями та активною участю у важливих процесах. Вивчаючи своє місто, дізнаючись про нього більше - ми починаємо любити його ще більше», – йдеться на сторінці політичної партії.

У Дендропарку день міста святкували майстер-класами та концертом. На центральній сцені розмістили банер потенційної кандидатки на посаду міського голови від «Слуги народу» Ольги Ковальової-Алокілі. Фон реклами у традиційному зеленому кольорі та зазначено: «Зе! місцеві вироби. Твоє місто – це ти!». Як повідомляла ОПОРА, у Дендропарку не вперше виставляється цей банер.

Чинний депутат міськради від партії «Наш край» Вадим Дрига долучився до тематичних свят у школі.

«Напередодні Дня міста, в цьому році в зв'язку з карантином ми відмовилися від масових заходів, але на протязі всього тижня проводимо тематичні заходи в ЗОШ НВО №33, присвячені Дню міста. Наприклад, сьогодні 15 вересня майстер клас з малювання провів знаний не тільки в нашому місті художник Вадим Медяник, житель Арнаутово. Спільно з майстром школярі розмалювали частину паркану школи, а потім продовжили малювати далі, змагаючись між своїми командами», – написав політик в соцмережах.

На вихідних секретар міськради Андрій Табалов зустрівся з мешканцями мікрорайону Жадова. Політик написав у соцмережах, що виконав обіцянку і змонтували гірку, гойдалку і пісочницю. Представники політика дітям організували свято з аніматорами. А на майданчику встановлені лавки з написом «З теплом та добром. Фонд Табалова».

«Частина привітань до Дня міста дуже нагадують матеріальне стимулювання виборців. Наразі кандидати на посаду міського голови та на депутатів міської ради Кропивницької та Кіровоградської обласної ради висунуті на партійних конференціях , але ще не зареєстровані ТВК. Тому ми поки говоримо про дочасну агітацію та порушення виборчих стандартів», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

Нагадаємо, що частина 6 статті 57 Виборчого кодексу України вказує, що забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

Передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), згадуванням імені такого кандидата (кандидатів) або партійної символіки, вважається підкупом виборців.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)