За останній місяць на миколаївських телеканалах вийшло більше 100 сюжетів, в яких містяться згадки про дев’ять організацій політичних партій та їхніх представників. Найбільше сюжетів присвячені потенційному кандидату на посаду міського голови від партії «Пропозиція» Олександру Сєнкевичу.

За останній місяць найчастіше в телеефірах з’являвся чинний міський голова Олександр Сєнкевич. Спостерігачі ОПОРИ нарахували 60 відеосюжетів, присвячених Олександру Сєнкевичу та партії «Пропозиція», від якої він, ймовірно, балотуватиметься на посаду Миколаївського міського голови. Так, наприклад, 14 вересня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про те, як Олександр Сєнкевич відкривав фонтан в Манганаріївському сквері до Дня міста Миколаєва. А 10 вересня в сюжеті на телеканалі «МАРТ» йшлося про те, що чинний міський голова зміг переконати партнерів із Європейського інвестиційного банку продовжити проєкт із модернізації системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві. 1 вересня на сайті телеканалу «МАРТ» була розміщена новина про відкриття спортивного комплексу у Миколаївській ЗОШ № 48 за кошти міського бюджету, в якому взяв участь міський голова. 20 серпня на телеканалі «МАРТ» у випуску передачі «ПРОМиколаїв» вийшов сюжет про будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Намив. За словами ведучого, «у Миколаєві всі види транспорту мають бути об’єднані в єдину систему, побудова якої є одним із основних завдань місцевої влади і персонально міського голови». 17 серпня на телеканалі «НІС-ТВ» з’явився сюжет про прибирання городища «Дикий Сад», до якого долучився Олександр Сєнкевич.

14 сюжетів на місцевих телеканалах були присвячені Тетяні Домбровській – потенційній кандидатці на посаду міського голови від партії «Слуга народу» та народному депутату від цієї партії Давиду Арахамії. Так, 15 вересня на ютуб-каналі телеканалу «МАРТ» був розміщений сюжет про політичне ток-шоу «Битва за місто», де Тетяна Домбровська, відповідаючи на запитання глядача, пообіцяла, що після обрання головою міської ради продасть свій бізнес. Цього ж дня на сайті телеканалу з’явилась новина про те, що Тетяна Домбровська пообіцяла швидко відремонтувати дах палацу спорту «Трудові резерви». А 21 серпня на цьому ж телеканалі вийшов сюжет про представлення кандидатів партії «Слуга народу» та команду Тетяни Домбровської, з якою вона йде на вибори. Кілька сюжетів на телеканалі «МАРТ» були присвячені виступу Давида Арахамії під час представлення кандидатів від «Слуги народу» та Стратегії розвитку регіону.

Ще 13 сюжетів, які вийшли на місцевих телеканалах, були присвячені голові Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко, яка мала намір стати кандидаткою на посаду Миколаївського міського голови від «Європейської солідарності», та голові фракції у міській раді Олені Кісельовій. 10 вересня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про нові спортмайданчики у яхт-клубі, які зачинені для відвідувачів. Цю ситуацію пообіцяла виправити Вікторія Москаленко. А 15 та 2 вересня Олена Кісельова в програмі «Добрий вечір» на телеканалі «НІС-ТВ» розповідала про кандидатів від «Європейської солідарності», які йтимуть на місцеві вибори.

Сім згадок на телеканалах про партію «Опозиційна платформа-За життя», голову обласної організації партії Юрія Загороднього та Артема Ільюка, який має намір балотуватись на посаду міського голови зафіксували спостерігачі ОПОРИ.  Так, 14 вересня в інтерв’ю телеканалу «МАРТ» Юрій Загородній заявив, що обласна організація партії не підтримує кандидатуру Артема Ільюка. Про це 13 вересня з’явилась новина і на сайті телеканалу «МАРТ». А 17 серпня на сайті цього ж телеканалу був опублікований матеріал про те, що представників партії закидали яйцями. Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували п’ять сюжетів про Юрія Гранатурова – потенційного кандидата від партії «За майбутнє». Зокрема, 1 вересня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про те, що партія «За майбутнє» братиме участь у місцевих виборах, а на посаду Миколаївського міського голови балотуватиметься Юрій Гранатуров. 17 серпня цей же телеканал показав сюжет про те що Юрій Гранатуров залишив посаду голови адміністрації Інгульського району м. Миколаєва, бо йде на вибори.

За останній місяць про партію «Миколаївці» та її представників вийшло три сюжети. 15 вересня телеканал «МАРТ» транслював виступ екс-голови Миколаївської ОДА  Олександра Садикова під час політичного ток-шоу «Битва за місто», де він розповідає про партію «Миколаївці» та свою діяльність на благо міста.  Ще один сюжет зі згадкою про партію вийшов на телеканалі «Сатурн».

Два сюжети на місцевому телебаченні були присвячені партії «Наш край» таїї представникам , які братимуть участь у місцевих виборах −  Миколі Круглову та Світлані Федоровій. 9 вересня на сайті телеканалу «МАРТ» з’явилась новина про директорку Миколаївського обласного центру інфекційних захворювань Світлану Федорову, яка вирішила балотуватись від «Нашого краю». А 7 вересня на телеканалі «НІС-ТВ» вийшов сюжет про Миколу Круглова, ймовірного кандидата на посаду міського голови.

11 вересня на телеканалі «МАРТ» вийшов сюжет про заміну проводки в Будинку культури в мікрорайоні Кульбакине. В ньому згадується депутатка Миколаївської міськради від «Опозиційного блоку» Лариса Веселовська, яка допомогла вирішити цю проблему, використавши депутатські кошти. 

Один раз миколаївські телеканали згадали й Партію Шарія. 9 вересня на сайті телеканалу «МАРТ» була розміщена новина про смерть голови Нацкорпусу Дениса Янтаря та коментар Анатолія Шарія із цього приводу.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)