Офіс політичної партії «За майбутнє» обікрали в Ромнах. Невідомі винесли 2 ноутбуки з робочою інформацією.

Як повідомили спостерігачам ОПОРИ, вночі з 13 на 14 вересня офіс політичної партії «За майбутнє» пограбували невідомі. Було зламано вхідний замок, виламали двері та винесли ноутбуки з робочою інформацією.

Представник політичної партії «За майбутнє» в Роменському регіоні Євген Лузан пов’язує цей інцидент з політичною діяльністю, оскільки  вся інша техніка залишилась в офісі: «Було багато викликів поліції, наклепу, що ми якусь там агітацію здійснюємо. Відповідно це абсолютно неправдива інформація. Були закиди в мережі інтернет, що офіс не такий, що він «якась там пиріжкова» з фейкових сторінок. А потім після поливу брудом в мережі інтернет, побили одні двері, зламали інші двері, розкидали все, забрали ноутбуки із робочою інформацією», - прокоментував спостерігачу ОПОРИ Євген Лузан.

Фото зі сторінки «Сумщина ЗА Майбутнє» у Facebook

Як повідомив ОПОРІ спеціаліст відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко, в поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Проводяться всі необхідні слідчі дії для з’ясування обставин.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.