Станом на 16 вересня 1265 людини з Чернігівщини обрали місцем фактичного проживання й голосування інші регіони, 991 – змінили виборчу адресу в межах області, а 517 – голосуватимуть у регіоні. Загальна кількість виборців, які скористалися процедурою зміни виборчої адреси щодо Чернігівщині за весь період – 2739, що становить лише 1.51% загальної кількості звернень серед усіх регіонів. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Згідно з даними Державного реєстру виборців за весь період зміни виборчої адреси 1265 виборців (що становить 45.6% звернень по Чернігівщині), які проживають за межами Чернігівської області, але зареєстровані в межах області використали своє право голосувати на місцевих виборах в інших областях і змінили виборчу адресу. Окрім цього, 517 виборців (18.6% звернень по Чернігівщині) звернулись до Державного реєстру виборців та змінили виборчу адресу на адресу в Чернігівській області та матимуть можливість голосувати на Чернігівщині. Ще 991 виборець (35.7% звернень по Чернігівщині) змінив свою адресу в межах Чернігівської області. Відтак, кількість звернень щодо зміни виборчої адреси в Чернігівській області становить лише 1.51% від загальної кількості звернень.

«Це новела, раніше не було такої можливості взагалі. Була тимчасова зміна місця голосування для загальнодержавних виборів, а для місцевих нічого не було – тільки перереєстрація. По Україні за інформацією ЗМІ були зловживання, але по Чернігівській області випадків зловживання не зафіксовано (ред.). Згідно з вимогами закону, всі хто звертався до наших відділів з заявами, якщо там все відповідало вимогам і були правильно вказані дані, то відділи зобов’язані були змінювати виборчу адресу, на адресу, яку людина вказувала в заяві. Повноважень перевірки фактичного проживання у нас звичайно немає, це можуть зробити органи поліції. Число виборців, що вибули з Чернігівської області – 1265, ті, які звернулись до відділів ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) за місцем фактичного проживання відповідно частини 3 статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» (ред.)  – 1434 виборці, з них 274 – через інтернет, а 1160 – принесли заяви в паперовому вигляді, шляхом фізичного відвідування відділів, ще 34 виборці, які не мали місця реєстрації і їм визначали виборчу адресу: з них 9 звернулось через інтернет, а 25 прийшли з паперовою заявою. Ще були і інші звернення, щодо включення до реєстру або зміни ідентифікаційних даних. Всього було 1703 звернення до відділів ведення ДРВ Чернігівської області», – зазначив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Валерій Білоокий.

Відтак, лідером щодо зміни виборчої адреси залишається Чернігівська міська громада: 305 осіб прибули, 428 вибули і 201 особа змінили адресу в межах громади. Що становить –  33.55% від загальної кількості тих, хто змінив виборчу адресу на Чернігівщині.

На другому місці – Новгород-Сіверська міська громада в Чернігівській області: 48 виборців прибули, 32 вибули і 35 осіб змінили адресу в межах громади. Що становить –  5.50% від загальної кількості змін виборчої адреси на Чернігівщині. На третьому місці – Прилуцька міська громада в Чернігівській області: 56 виборців прибули, 166 вибули і 17 осіб змінили адресу в межах громади. Що становить –  4.84% від загальної кількості тих, хто змінив виборчу адресу на Чернігівщині.

З усіх звернень по Україні щодо зміни виборчої адреси 1.51% припадають на Чернігівську область.  За цим показником регіон посідає сімнадцяте місце в країні після Івано-Франківської та Чернівецької областей.

За словами керівника Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександра Стельмаха, станом на ранок 16 вересня 38 звернень виборців по країні ще опрацьовуються. Тому цифри в деяких регіонах можуть несуттєво збільшитися.

Нагадаємо, процедура зміни виборчої адреси стала доступною з 1 липня. Останній день, коли можна було скористатися нею, аби проголосувати на місцевих виборах – 10 вересня.

Відповідно до частини 2 статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» виборчою адресою виборця є адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Згідно з частиною 3 цієї ж статті - за зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, відповідно до частини другої цієї статті. Згідно з частиною 4 статті 20 Закону «Про Державний реєстр виборців» у разі звернення щодо зміни виборчої адреси на підставі частини третьої статті 8 цього Закону у заяві виборця вказується адреса житла, за якої він фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Згідно з частиною 3 статті 20 Закону України «Про Державний реєстр виборців» звернення щодо зміни виборчої адреси може бути подане виборцем до органу ведення Реєстру, повноваження якого поширюються на територію, до якої віднесено виборчу адресу, на яку змінюватиметься поточна виборча адреса виборця, не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу виборів або процесу референдуму, що проводяться на території, в межах якої виборець просить визначити його виборчу адресу. У разі якщо на відповідній території одночасно проводяться декілька виборів (референдум), таке звернення може бути подане не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу тих виборів (референдуму), голосування на яких проводиться раніше, ніж голосування на інших виборах, які відбуваються одночасно.

 

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.