Центральна виборча комісія скасувала постанову про утворення меж територіальних виборчих округів Конотопської міської територіальної виборчої комісії Конотопського району Сумської області від 6 вересня 2020 року, оскільки це рішення порушує вимоги законодавства. У вказаний Центральною виборчою комісією новий термін, 12 вересня, Конотопська міська ТВК провела повторне засідання і проголосувала за утворення 4 округів вже згідно з законодавством.

6 вересня на засіданні Конотопської міської ТВК утворили 4 виборчі округи. Рішення було прийнято з порушенням вимог законодавства, оскільки проголосували 9 членів комісії з 18, а голова комісії рахувала 9 з 14, не враховуючи ще 4 членів ТВК.

Зі слів спостерігача ОПОРИ, напередодні голова ТВК винесла на голосування питання щодо виключення 4 членів з комісії через їхню відсутність без поважних причин. Більшість проголосувала за це рішення. Відтак, не дочекавшись рішення ЦВК про виключення членів ТВК або їх заміну, комісія зібрала засідання, на якому вирішували питання поділу територіальних виборчих округів.

Центральна виборча комісія 11 вересня скасувала постанову Конотопської міської територіальної виборчої комісії Конотопського району Сумської області від 6 вересня 2020 року № 10 «Про утворення меж територіальних виборчих округів на виборах депутатів Конотопської міської ради 25 жовтня 2020 року», оскільки це рішення порушує вимоги законодавства: 

«Зобов’язати Конотопську міську ТВК не пізніше 15 години 12 вересня 2020 року утворити територіальні виборчі округи з виборів депутатів Конотопської міської ради Конотопського району Сумської області та Конотопського міського голови 25 жовтня 2020 року відповідно до вимог Виборчого кодексу України, про прийняте рішення невідкладно поінформувати Комісію та надіслати його копію», - йдеться у Постанові ЦВК від 11 вересня 2020 року № 255.

12 вересня  відбулося засідання Конотопської міської ТВК. Були присутні 13 членів комісії з 18. На засіданні відбулась заміна одного члена комісії та прийняття присяги. На засіданні 10 членів комісії проголосували за утворення 4 виборчих округів.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.