Спостерігачі ОПОРИ проаналізували, чи дотримались миколаївській ЗМІ вимог Виборчого кодексу. Виявилось, що всі обласні, міські газети та телеканали Миколаєва вчасно розмістили інформацію про розцінки на політичну рекламу.

Так, газета «Николаевские новости» опублікувала оголошення про вартість політичної реклами на час виборчої кампанії в Інтернет-версії газети в таких розмірах: 5000 грн на головній сторінці онлайн-видання з фіксацією протягом доби за розлогу інформацію (лонгрід); 3000 грн на головній сторінці онлайн-видання за розлогу інформацію (лонгрід); 2000 грн − розміщення публікацій інформаційного жанру в розділі новини/політика.

ТОВ «Редакція газети «Вечерний Николаев» встановила наступну вартість 1 квадратного сантиметра газетної площі для розміщення матеріалів проведення передвиборчої агітації в період виборчого процесу у 2020 році: 1) вівторок: 14 грн 40 коп. − 1 стор., 10 грн 80 коп. − інші сторінки (з ПДВ); 2) четвер: 15 грн 60 коп. − 1 стор., 13 грн 86 коп. − інші сторінки (з ПДВ).

Газета «Южная правда» встановила розцінки вартості політичної реклами для себе та своїх додатків − газет «Вестник Прибужья» и «Южная региональная газета». Так, вартість політичної реклами для «Южной правды»: 20,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на 1-й шпальті, 8,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на інших шпальтах, включаючи при потребі газетні вкладки. Вартість політичної реклами для газети «Южная правда» з програмою телебачення: 20,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на 1-й шпальті та 13,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на інших шпальтах. Вартість політичної реклами в газеті «Вестник Прибужжя»: 7,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на 1-й шпальті та 5,00 грн (без ПДВ) за 1 кв. см на інших шпальтах. Аналогічні розцінки були встановлені в «Южной региональной газете».

Газета «Родной причал» встановила таку вартість політичної реклами: 14 грн (з ПДВ) за 1 кв. см − на 1-й та 4-й шпальтах, 12 грн (з ПДВ) за 1 кв. см − на 2-й шпальті, політреклама на інших шпальтах коштує 13 грн (з ПДВ) за 1 кв. см.

Розцінки на політичну рекламу газета «Рідне Прибужжя» встановила наступні: на чорно-білій сторінці – 16,04 грн за 1 кв. см, на повнокольоровій −20,52 грн/кв. см.

Свої повідомлення про розцінки вартості однієї секунди для КП ТРК «МАРТ» та ТОВ «Телерадіокомпанія «ТРК Сатурн» ці ЗМІ оприлюднили в газеті «Вечерний Николаев». Так, вартість однієї секунди ефірного часу для проведення передвиборної агітації в період виборчого процесу у 2020 році на КП ТРК «МАРТ» становить 15,00 грн з ПДВ. А вартість однієї секунди ефірного часу для проведення передвиборчої агітації на ТОВ «Телерадіокомпанія «ТРК Сатурн» становить 18 грн 00 коп.

У газеті «Южная правда» опубліковане оголошення  про встановлення вартості політичної реклами на телеканалі «2+2 Миколаїв» − 1 секунда ефірного часу коштує 1 грн (без ПДВ). У цій же газеті розміщене оголошення про вартість одиниці ефірного часу ТОВ ТРК «НІС-ТВ»: у робочі, вихідні та святкові дні 4 грн та 15 грн − в залежності від ефірного часу. Поруч опубліковане оголошення про розцінки філії ПАТ «НСТУ Миколаївська регіональна дирекція»:  на телебаченні 15 грн (з ПДВ), на радіо – 10 грн (з ПДВ) за 1 секунду ефірного часу.

У газеті «Рідне Прибужжя» розміщене оголошення про розцінки на політичну рекламу та матеріали передвиборчої агітації на телеканалі ТАК TV: 16,66 грн/1 сек. За розміщення матеріалів у передачі «Телевізійний прес-клуб з Глібом Головченко» − 16,66 грн/сек., розміщення матеріалів після випуску новин – 20 грн/1 сек., розміщення матеріалів у передачі «Відкрита студія» − 16,66 грн/1 сек.

Відповідно до абзацу 1 частини 3 статті 54 Виборчого кодексу України розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним засобом масової інформації не пізніш як у перший день виборчого процесу відповідних виборів. При цьому засоби масової інформації можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи одиниці ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі. У частині 1 статті 55 Кодексу сказано, що телерадіоорганізації, які мають намір розміщувати матеріали передвиборної агітації, зобов'язані не пізніш як на третій день після початку виборчого процесу відповідних виборів опублікувати в друкованих засобах масової інформації розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу. Телерадіоорганізації, які ведуть мовлення на загальнонаціональних каналах, здійснюють таку публікацію в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр», регіональні та місцеві телерадіоорганізації - у відповідних регіональних та місцевих друкованих засобах масової інформації. У разі неопублікування розціноквартості ефірного часу в зазначені строки розміщення агітаційних матеріалів в ефірі відповідної телерадіоорганізації забороняється. А згідно з частиною 4 статті 56 Кодексу друковані засоби масової інформації, які мають намір розміщувати матеріали передвиборної агітації, зобов'язані не пізніш як на третій день після початку виборчого процесу відповідних виборів опублікувати розцінки одиниці вартості друкованої площі. Загальнодержавні друковані засоби масової інформації здійснюють таку публікацію в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр», а регіональні та місцеві − у відповідних друкованих засобах масової інформації. У разі неопублікування розцінок вартості друкованої площі в зазначені строки розміщення агітаційних матеріалів у відповідних друкованих засобах масової інформації забороняється.

За коментарями звертайтеся:
e-mail: [email protected]

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.