Відносно відкритих 4 кримінальних проваджень на Луганщині проводиться досудове слідство посиленими слідчо-оперативними групами. Про це стало відомо під час робочих зустрічей спостерігачів ОПОРИ із представниками Головного управління Національної поліції в Луганській області. Поряд з іншими питаннями сторони опрацювали алгоритм  співпраці задля оперативного реагування на повідомлення про порушення виборчого законодавства під час проведення виборчої кампанії та місцевих виборів у 2020 році.

Так, 9 вересня представники ОПОРИ провели робочі зустрічі із правоохоронцями з метою вдосконалення процесу своєчасного обміну інформацією та взаємодії під час виборчого процесу  та безпосередньо у день голосування.

В той же день у Головному управлінні Національної поліції в Луганській області відбулася спільна міжвідомча нарада, де Сергій Колесник поінформував присутніх щодо кількості зареєстрованих поліцією з початку виборчого процесу повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Розповів про те, що відносно відкритих 4 кримінальних проваджень проводиться досудове слідство посиленими слідчо-оперативними групами.

«В Луганській області відновив свою роботу цілодобовий ситуаційний центр, який координує діяльність усіх структурних підрозділів задля негайного реагування на усі повідомлення про порушення виборчого законодавства», - зазначив він.

Під час наради учасники підкреслили високий рівень комунікації ОПОРИ та поліції Луганській області під час проведення парламентських виборів.

«Ми маємо позитивну практику взаємодії з представниками Нацполіції під час проведення президентської та парламентської кампаній 2019 року. Упевнений, що наша співпраця буде плідною та конструктивною і на місцевих виборах 2020 року. Втім, ми зберігаємо надію, що наша спільна діяльність буде носити здебільшого просвітницький та профілактичний характер, аби не розслідувати та фіксувати порушення, а упереджувати їх аби не допустити деструктивного впливу на перебіг самого процесу та його результати», - підсумував громадський омбудсмен Громадянської мережі ОПОРА із захисту виборчих прав в Луганській області.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)