В серпні представники ОПОРИ в Харківській області активно фіксували концерти з політичною рекламою на території Харківської області.

19 серпня в Харкові відбувся концерт, який організувала партія «Демократична сокира». В концерті брали участь групи «Жадан і собаки», «Папа Карло», Alcohol Ukulele.

Поряд зі сценою стояв куб з зображенням Микити Соловйова, якого називають кандидатом в мери Харкова. Також роздавали рекламні матеріали партії «Демократична сокира».

В той самий день в селищі Пересічне Дергачівського району відбувся концерт на день села. Під час концерту представники ОПОРИ фіксували рекламу політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків!».

 22-23 серпня для міста Балаклеї були організовані концерти кавер-груп та інші заходи.

Під час святкового заходу роздавали рекламні матеріали «Блоку Кернеса – Успішний Харків!», а також календарі та повітряні кульки з прізвищем депутатки обласної ради Людмили Немикіної.



Ця ж політична сила організовували заходи з «живою музикою» в Ізюмі та Боровій.

Розважальні заходи з невеличкими концертами з політичною рекламою «Блоку Кернеса – Успішний Харків!» представники ОПОРИ фіксували у всіх 9-ти районах міста Харкова.

Раніше ОПОРА  писала, що 22 серпня в місті Дергачі Харківської області відбувся концерт, присвячений Дню міста.

Під час концерту представники ОПОРИ фіксували політичну рекламу потенційного кандидата на посаду Дергачівського міського голову від «Слуги Народу» Костянтина Жидкова, хоча гроші на проведення заходу виділялися з міського бюджету.

Також Жидков активно піарився під час концертів в Безруках та Проходах, де проходили концерти. Зокрема, в Проходах виступав Віктор Павлік.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області відзначає:

«Виборчий процес на чергових місцевих виборах-2020 стартував лише 5 вересня, офіційно агітувати кандидати можуть лише після офіційної реєстрації. Зараз же подібні дії можна розглядати як такі, що мають ознаки дочасної агітації».

Нагадаємо, згідно із календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК № 163 від 8 серпня 2020 року, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня 2020 року. Тобто за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1 та 5 ст. 195 Виборчого кодексу України. Згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу України передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. У частині 1 статті 53 цього Кодексу йдеться, що кандидат, партія (організація партії) – суб’єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) – суб’єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборної агітації з використанням обладнання, що їм належить. Відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)