У День знань херсонські політичні сили активно долучилися до привітань освітян і учнів: дарували оргтехніку, запускали фонтан, влаштовували конкурси. Які подарунки від політиків отримали школярі Херсонщини, дізналася ОПОРА.

Голова Роздольненської сільської ради Вегандз Мясникян відвідав Чорноморівську гімназію Каховської міської громади.  На сторінці Благодійного фонду Вегандза Мясникяна «Нам тут жити» у Facebook опублікували пост, у якому пообіцяли, що «найближчим часом кожен учень Каховської об’єднаної громади отримає в подарунок персональну пляшку для питної води». «Вегандз Мясникян нагадав, що протягом осені в навчальних закладах Каховської громади також будуть встановлені кулери з чистою питною водою. Все це – завдяки його новій програмі, яку він ініціює разом зі своїм Благодійним фондом «Нам тут жити!» – «Джерело здоров’я» – йдеться у дописі.

Раніше, на цю ж сторінку додали публікацію із зображенням пляшки для води та обіцянкою встановити кулери з водою.

Жіночий рух політичної партії «За майбутнє» ініціював у Херсоні поетичний конкурс виразного читання творів Тараса Шевченка для школярів. У заході взяла участь секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, яка потенційно асоціює себе з партією «За майбутнє». Про це свідчать публікації на її сторінці у Facebook. За участь у конкурсі діти отримали подарунки.

Вікторія Гавренкова у дописі на своїй сторінці зазначає, що команда «Нам тут жити» передала школам дезінфікуючі засоби. Також на цій сторінці було розміщено пост про організацію свята для дітей напередодні.

«Конкурси, цікаві ігри, запальні танці і морозиво у компанії улюблених персонажів з мультфільмів не залишили байдужими нікого. Приємним сюрпризом для дорослих став розіграш призів» – описує захід Вікторія Гавренкова.

Компанія «Агропродукт, ЛТД», директором якої є Володимир Хвостов  – подарувала телевізори та оргтехніку школам Хрестівської ОТГ. Як зазначається у дописі на сторінці компанії, «всі першачки, як і годиться для свята, отримали подарункові набори». Раніше спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборд із портретом Володимира Хвостова та символікою політичної партії «Слуга народу».

Безкоштовну фотосесію для школярів влаштував Павло Філіпчук, чинний депутат Херсонської обласної ради, про що повідомив у соцмережі

«А к 1 сентября мы решили устроить младшим каховчанам еще один подарок - бесплатную школьную фотосессию! Здесь же наградим и победителей конкурса рисунков, посвященного любимым местам в Каховской ОТГ» – пише автор допису.

Володимир Сальдо, депутат Херсонської міської ради, організував розважальні заходи для херсонців та запустив оновлений фонтан у Потьомкінському сквері Херсона.

Відзначився також херсонський підприємець Ілля Карамаліков, який раніше був представлений у команді партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити». Він запропонував акцію для першокласників: «Пригости піцою бабусю або дідуся! І отримай порцію у подарунок». Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Нагадаємо, що 26 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надало роз’яснення стосовно права політичних партій здійснювати благодійну діяльність: політичні партії під час провадження статутної діяльності не можуть використовувати свої майно та кошти на благодійну діяльність. Благодійна допомога в період виборчого процесу не повинна надаватись від імені політичної партії або будь-яким чином пов’язуватись із її діяльністю. Благодійна допомога від партії в період виборчого процесу містить ознаки непрямого підкупу виборців. Вона передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років або від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років (частина 3 статті 160 Кримінального кодексу України). Виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня місцевих виборів — 5 вересня.

Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)