В останні дні серпня на Луганщині проходили масові заходи, присвячені святкуванню дня шахтаря. Цього року значну активність в якості меценатів та захисників прав і свобод шахтарів проявили місцеві політики та іменні благодійні структури.

Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

Зокрема, з  нагоди свята благодійний фонд «Володимир Струк» на центральному проспекті міста Кремінна влаштував концерт за участю духового оркестру імені Федора Титаренка та самого благодійника — екснардепа від «Партії регіонів» Володимира Струка. Під час заходу останній пообіцяв присутнім, що такі заходи повинні стати доброю традицією, і він особисто цьому сприятиме.

Крім того, Володимир Струк провів зустріч з мешканцями однієї з багатоповерхівок, розташованих у Кремінній за адресою: вул. Банкова, 2.  Він організував запуск ліфтів у дев’ятиповерхівці та відзначив мешканцям: «Це ми робимо для вас, для мешканців, безкоштовно робимо! Перше, що ми зробили, це те, що повністю все оплатили».

Наприкінці заходу Володимир Струк пообіцяв надання допомоги у вирішенні проблем містян та  спільно з жінками-учасниками заходів запустили в небо «голубів миру».

Поряд із цим, в іншому населеному пункті Луганської області — місті Золоте масові заходи проходили під егідою так званої «Команди Сергія Шахова», очільника обласної організації політичної партії «Наш край». Насамперед, в рамках зустрічі з робітниками держпідприємства «Первомайськвугілля» виступили представники вищезазначеної команди. Зокрема, Сергій Вельможний наголосив не тільки на своїй причетності до шахтарської родини, а й окремо відзначив заслуги «Команди Сергія Шахова» у відстоюванні прав гірників на своєчасне отримання зарплат. Крім того, організатори заходу від імені «команди» з нагоди професійного свята вручили окремим представникам підприємства «цінні подарунки».

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Луганській області зазначає з цього приводу:

«Традиційно, саме День шахтаря на Луганщині був апогеєм «дочасної опосередкованої агітації» перед виборами. По-перше, через значущість заходу, по-друге, через те, що на початку вересня вже стартує офіційна частина виборчої кампанії».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)