31 серпня під прапорами політичної сили «За майбутнє» представники Державного підприємства «Чернігівторф» пікетували будівлю Чернігівської обласної державної адміністрації. У акції взяв участь голова місцевого осередку партії – Антон Поляков, який наразі є депутатом Верховної Ради України.

Під час акції спостерігачі ОПОРИ помітили багато партійної символіки політичної сили «За майбутнє».

Присутній депутат Верховної Антон Поляков стверджує, що пікет виник через блокування роботи заводу, зупинку його роботи та систематичний тиск на працівників й керівників заводу, зі сторони СБУ. Представники Державного підприємства «Чернігівторф», разом з політичною силою «За майбутнє» висували вимогу зміни керівництва заводу, але за інформацією Чернігівської ОДА, відповідальні за подібні рішення - концерн «Укрторф» та Міністерство енергетики України.

Відтак, відповідно до офіційної позиції ОДА – Державне підприємство «Чернігівторф» та його філії – Ірванцівський та Смолинський торфозаводи є державним підприємством, яке входить до структури концерну «Укрторф». Чернігівська облдержадміністрація не управляє даним підприємством та не має повноважень щодо призначення або звільнення його керівників та протягом останнього року (фактично з лютого цього року) намагалась сприяти пошуку компромісів та взаєморозуміння між ДП «Чернігівторф» та Ірванцівським і Смолинськимторфозаводами.

Більше того, Чернігівська ОДА наголошує, що керівників філій «Чернігівторф» пов’язують з фінансовими порушеннями та наразі триває слідство, стосовно декількох кримінальних справ, щодо зловживання на заводах, а саме передбачених статтями  364 “Зловживання владою або службовим становищем”, ст. 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, ст. 367 “Службова недбалість”.

Нагадаємо, що присутній на акції Антон Поляков потрапив до Верховної Ради під час позачергових парламентських виборів та був першим кого виключили з фракції «Слуги народу», після чого він увійшов до фракції «За Майбутнє». Нещодавно депутат висловив позицію щодо власних намірів балотуватись на посаду міського голови міста Чернігова. Під час інтерв’ю  Суспільному від 30 червня 2020 року Антон Поляков зазначив, що має пропозиції від двох політичних сил щодо підтримки під час виборів. Однією з яких назвав власне політичну партію «За майбутнє», а другої не називав. Депутат хоча і стверджував, що не бажає приєднуватись до жодної політичної партії, проте вже за місяць - 29 серпня 2020 року він став «новим обличчям» партії «За майбутнє», про що повідомив за сторінці Facebook.

Офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня 2020 року – за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1, 5 ст. 195 Виборчого кодексу України, згідно з календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК №163 від 8 серпня 2020 року.

 

Довідково:Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)