Станом на 1 вересня 2020 року до органів ведення Державного реєстру виборців звернулися 437 осіб, щоб змінити виборчу адресу з, до та в межах Хмельницької області. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Оновлена норма Виборчого кодексу України передбачає для виборців порядок зміни виборчої адреси. Завдяки новації, громадяни, які з 1 липня до 10 вересня цього року скористаються наданою законом можливістю, зможуть проголосувати за місцем фактичного проживання, а не реєстрації.

Станом на 31 серпня 2020 року, за інформацією Державного реєстру виборців, процедуру зміни виборчої адреси пройшли 175 виборців, які мають зареєстроване місце проживання в Хмельницькій області, але фактично мешкають в інших регіонах. Водночас, щоб голосувати на Хмельниччині, виборчу адресу змінили 74 особи, які зареєстровані в інших областях, проте їх фактичне місце проживання в Хмельницькій області. 188 осіб скористалися процедурою зміни виборчої адреси в межах регіону.

Найбільша кількість звернень про зміну виборчої адреси в громаду зареєстровано щодо Славутської та Кам’янець-Подільської міських громад: 29 та 28 відповідно. Щодо зміни виборчої адреси з громади найчастіше зверталися виборці, що мають зареєстроване місце проживання в Кам’янець-Подільській та Хмельницькій міських громадах: 70 і 52 відповідно.

Нагадаємо, що станом на 17 серпня цього року виборчу адресу з, до та в межах Хмельницької області змінили 149 виборців.

Виборцям, які ще не скористалися процедурою зміни виборчої адреси, радимо ознайомитися з детальною інструкцією ОПОРИ про те, як людям, які живуть не за місцем реєстрації або не мають реєстрації, проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Для мотивації виборців скористатися таким своїм правом ОПОРА також створила ролик соціальної реклами, який можна вільно поширювати (посилання на відеоролик у Facebook, YouTube, Dropbox із файлом в якості для показів на телебаченні та висновком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо визнання його соціальною рекламою).

Відповідно до частини 2 статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців» виборчою адресою виборця є адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», якщо інше не передбачене цією статтею, а згідно з частиною 3 цієї ж статті за зверненням виборця орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж визначено відповідно до частини 2 цієї статті. Відповідно до частини 4 статті 20 Закону «Про Державний реєстр виборців» у разі звернення щодо зміни виборчої адреси на підставі частини 3 статті 8 цього Закону в заяві виборця вказується адреса житла, за якою він фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Як зазначено у частині 1 статті 20 цього Закону, кожен виборець у разі зміни його персональних даних, зазначених у частині першій статті 6 та пунктах 1 і 4 частини першої статті 7 цього Закону, може звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі за формою, встановленою розпорядником Реєстру. Така заява може бути подана до органу ведення Реєстру особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Також заява може бути надіслана особою в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. Заява, надіслана з використанням мережі Інтернет, повинна містити адресу електронної пошти, на яку заявнику може бути надіслано повідомлення, передбачене цією статтею.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.