Спостерігачі ОПОРИ нарахували в обласному центрі 514 носіїв зовнішньої реклами, на яких зображені потенційні кандидати на посаду Миколаївського міського голови та міститься згадка про політичні партії чи їхня символіка.

Так, станом на 31 серпня найбільшу кількість білбордів у Миколаєві займає політична реклама партії «Слуга народу» − 105 штук, що становить 20% від загальної кількості зафіксованих ОПОРОЮ. 88 білбордів (17%) містять згадку про партію «За майбутнє» чи її потенційних кандидатів. Ще 86 (17%) носіїв зовнішньої реклами орендує партія «Пропозиція». На 69 носіях зображений екснардеп по 128-му округу Артем Ільюк, що становить 13% від загальної кількості зафіксованих білбордів.

Ще 37 білбордів (7%) містять зображення Олександра Жолобецького, екснардепа від «Блоку Петра Порошенка». Партія «Перемога Пальчевського» займає 35 білбордів, це 7% від загальної кількості зафіксованих.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували 28 білбордів партії «Європейська Солідарність» (5%) та 24 білборди (5%) потенційного кандидата на посаду міського голови Владислава Чайки.

Менше 5% білбордів (а саме 20 штук) у Миколаєві займає реклама партії «Наш край», 14 білбордів (3%), розміщених переважно в Корабельному районі міста, містять згадку про колишнього керівника ТОВ «Південна судноремонтна компанія» Сергія Бурковця, на 8 (2%) згадується партія «Батьківщина».

За додатковою інформацією звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)