Із 42 осіб керівного складу обласних, районних, міських виборчих комісій, які були сформовані в Миколаївській області, 20 мають досвід роботи на попередніх виборах.

За допомогою сайту Центральної виборчої комісії та сервісу tvk.opora ОПОРА проаналізувала керівний склад комісій (голова, заступник, секретар), що були утворені Постановою ЦВК від 10 серпня 2020 року. З’ясувалось, що з 42 членів, які обіймають керівні посади в територіальних виборчих комісіях, 20 вже працювали на попередніх виборах.

За даними сайту ЦВК, голова Миколаївської обласної територіальної виборчої комісії Федір Барбалат від політичної партії «Слуга народу» на виборах Президента України в 2019 році був головою окружної виборчої комісії ТВО № 130 від Володимира Зеленського, а на позачергових виборах народних депутатів того ж року обіймав посаду заступника голови цієї окружної виборчої комісії від «Партії зелених України». Заступниця голови комісії Олена Ткаченко, яка представляє «Опозиційну платформу-За життя», на виборах Президента України в 2019 році входила до складу ДВК № 480822, про що свідчить відповідна Постанова ОВК № 128. Секретар цієї ТВО Кирило Димов від партії «Європейська солідарність» теж має досвід роботи на виборах. За даними сайту tvk.opora,  на місцевих виборах 2015-го року та на виборах Президента в 2014 році він був членом комісії від політичної партії «Опозиційний блок», головою комісії на виборах народних депутатів (2014 рік) від Партії регіонів, членом комісії на позачергових виборах Президента від Рената Кузьміна (2014 рік) та членом комісії на виборчому окрузі № 129 від політичної партії «Народно-трудовий союз України» на виборах народних депутатів у 2012 році.

Голова Баштанської районної територіальної виборчої комісії Миколаївської області Тетяна Кострубська від політичної партії «За Майбутнє» у 2014 році працювала членкинею комісії на ТВО № 130 від «Української партії «Зелена планета». Заступниця голови комісії Наталія Мирошниченко від «Опозиційної платформи-За життя» на позачергових виборах Президента в 2014 році обіймала посаду заступниці голови комісії від Анатолія Бойко, на виборах народних депутатів того ж року була членкинею комісії від партії «Нова політика», а в 2006 році – членкинею окружної комісії на виборах народних депутатів від партії «Народний Рух України за єдність». Секретарка комісії Валентина Чорнуха від партії «Європейська солідарність» в 2015 році на місцевих виборах була членкинею комісії від «Народного фронту», в 2014 році очолювала комісію на виборах народних депутатів від Партії регіонів. А в 2012 році була членкинею окружної виборчої комісії від «Християнсько-демократичної партії України».  Цю інформацію можна знайти на ресурсі tvk.opora.

У Вознесенській районній територіальній виборчій комісії попередній досвід роботи на виборах має лише секретарка комісії Тамара Фінько від партії «Європейська солідарність». Згідно з даними, розміщеними на сайті ЦВК, в 2019 році під час виборів Президента вона працювала членкинею комісії на ТВО № 131 від Юрія Тимошенко.

Голова Миколаївської районної територіальної виборчої комісії Володимир Лєсняков від партії «За Майбутнє» за інформацією з сайту ЦВК був членом ОВК № 129 від політичної партії «Народний фронт» на виборах народних депутатів України в 2019 році. Заступниця голови комісії Наталя Павлова від «Слуги народу» була офіційною спостерігачкою від кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка в 2019 році по ТВО № 128.

У Баштанській міській територіальній виборчій комісії попередній досвід роботи на виборах має лише голова комісії Лілія Гончаренко від партії «За Майбутнє». Згідно даних сервісу tvk.opora в 2014 році на виборах народних депутатів вона була членкинею комісії від партії Наталії Королевської «Україна – вперед». А за інформацією з сайту ЦВК в 2019 році на виборах народних депутатів Лілія Гончаренко очолювала ОВК №130 від «Народного фронут».
У Вознесенській міській територіальній виборчій комісії попередній досвід роботи має лише секретарка комісії Світлана Сеферян від «Опозиційної платформи-За життя». За інформацією з сайту ЦВК в 2019 році на виборах Президента України вона була секретаркою ОВК № 131 від Володимира Зеленського.

Голова Миколаївської міської територіальної виборчої комісії Євген Бабков від «Слуги народу» має досвід роботи на місцевих виборах у 2015 році в якості заступника голови комісії та члена комісії від ВО «Батьківщина», повідомляє сервіс  tvk.opora.  А за даними сайту ЦВК у 2019 році на виборах Президента України він був офіційним спостерігачем від ГО «Команда ЗЕ» на 127-му виборчому окрузі. Заступниця голови комісії Ірина Пономаренко від «Опозиційної платформи-За життя» у 2014 році на виборах народних депутатів працювала членкинею комісії від Партії регіонів, у 2012-му – членкинею окружної виборчої комісії від політичної партії «Русь єдина», в 2007 році на позачергових виборах народних депутатів теж була членкинею ОВК від фракції Партії регіонів. Відповідно до даних із сайту ЦВК, секретарка комісії Юлія Паскаль від політичної партії «За Майбутнє» на виборах Президента України працювала секретаркою ОВК № 128 від Володимира Зеленського.

У Новобузькій міській територіальній виборчій комісії голова комісії Алла Пелепюк-Матвійчук від «Опозиційної платформи-За життя» має досвід роботи головою Новобузької районної виборчої комісії від «Опозиційного блоку» на місцевих виборах у 2015 році. А секретарка комісії Світлана Дудник від «Європейської солідарності» у тому ж році була членкинею районної виборчої комісії від «Європейської солідарності» на місцевих виборах.

Заступниця голови Очаківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Криворучко від ВО «Батьківщина» в 2012 році була офіційним спостерігачем на виборах народних депутатів України від ГО «Миколаївський обласний клуб виборців», повідомляє сайт ЦВК. А секретар комісії Олег Череватенко від партії «Європейська солідарність» в 2019 році на виборах Президента України працював офіційним спостерігачем від ГО «Український центр демократичного суспільства».

У Первомайській міській територіальній виборчій комісії заступник голови комісії Леонід Михайленко від ВО «Батьківщина» був членом виборчої комісії від ВО «Батьківщина» на виборах Президента в 2019 році. Ця інформація розміщена на сайті ЦВК.

А голова Южноукраїнської міської територіальної виборчої комісії Марія Дроздова від партії «Європейська солідарність», за даними сайту ЦВК,  має досвід роботи членкинею ОВК №131 від Миколи Габера на виборах Президента України в 2019 році.

Відповідно до частини 1 статті 212 Виборчого кодексу України «за рішенням виборчої комісії голова, заступник голови, секретар протягом виборчого процесу можуть виконувати свої повноваження у виборчій комісії на платній основі на підставі цивільно-правового договору між ними і виборчою комісією. Зазначені особи на цей період увільняються від виконання виробничих або службових обов'язків за основним місцем роботи із збереженням стажу роботи».

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)