Громадянська мережа ОПОРА та Міністерство цифрової трансформації України 13 серпня підписали Меморандум про співпрацю над просвітницьким мінісеріалом про місцеві вибори для платформи Дія.Цифрова освіта

Під час підписання меморандуму заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила: «Ми дуже сподіваємося на плідну співпрацю в різних напрямках, зокрема, в напрямку розвитку цифрової грамотності і створення спільних освітніх проєктів з різних проєктів. Тому щиро вам дякую за вашу підтримку і запрошую до підписання», — підкреслила Валерія Іонан.  

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська підкреслила: «З нашого боку дякуємо вам за відкритість. Громадянська мережа ОПОРА має пріоритет - це просвіта виборців, особливо під час виборчого процесу. Ми розуміємо, що інвестиція в знання членів територіальних та дільничних виборчих комісій, а також виборців сприяє тому, щоб вибори були чесні і вільні».

«Ми, команда Міністерства цифрової трансформації дуже щасливі від того, що сьогодні у нас з'явився ще один надійний партнер - Громадянська мережа ОПОРА. У Міністерства цифрової трансформації є великий національний проєкт, який називається Дія. Дія - це екосистема різних проєктів, різних цілей. І однією складовою цього проєкту є напрямок цифрової освіти. Мета Міністерства цифрової трансформації - за три роки навчити 6 мллн українців цифровій грамотності. І заради цього ми створили проєкт, який називається Дія. Цифрова освіта, який має дві складові частини. По-перше, це цифрова освітня платформа, де розміщуються освітні серіали для різних сегментів цільової аудиторії, на різні тематики і з різними цілями. По-друге, це побудова партнерських хабів і точок доступу, які включають у себе бібліотеки, ЦНАПИ,школи, університети, куди люди, в яких немає доступу до інтернету та цифрових гаджетів, можуть прийти та скористатися можливістю навчитися. Тому ми дуже активно підтримуємо фактично всі освтіні ініціативи, які мають цифрову складову. І в даному випадку ми плануємо кілька проєктів з нашим новим партнером, про які можна буде дізнатися незабаром», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.  

«ОПОРА працює з усіма зацікавленими сторонами, які під час виборів мають інтерес щодо того, аби виборці, громадяни, члени виборчих комісій, всі потенційні учасники виборчого процесу були ознайомлені з базовими правилами, стандартами передвиборчої боротьби, їхніми правами, обов'язками і обмеженнями, що стосуються заборон, які також мають місце. Одним з важливих каналів комунікації стане платформа Дія.Цифрова освіта, яка допоможе поширити важливу інформацію щодо норм законодавства, виборчих процедур, правил і обмежень серед цільової аудиторії. Тому що урядові канали також користуються довірою, як і неурядові організації та засоби масової інформації. І чим більше каналів комунікації з безпосередньою аудиторією, тим більше шансів до неї донести кваліфіковану, якісну, професійну інформацію в різних формах  як спрощених, більш софтових, так і більш аналітичних чи юридичних», — розповіла голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Фото: Громадянська мережа ОПОРА

 

Меморандум про співпрацю передбачає створення освітнього мінісеріалу для членів комісій для платформи Дія.Цифрова освіта. Мінісеріал матиме 12 епізодів по 10 хвилин кожен і вийде орієнтовно у другій половині вересня. Наразі триває пошук підрядника для виробництва відеоконтенту.