Триває реєстрація кандидатів в депутати та міських, селищних, сільських голів в Чернівецькій області. Не заважаючи на те, що можливість подання завершується вже 30 вересня (включно), багато кандидатів, певно, реєструватимуться саме в останній день. 

30 09 podannia

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, станом на вечір 29 вересня, до Чернівецької обласної виборчої комісії для реєстрації списків кандидатів в депутати обласної ради подали документи партії «Солідарність» (Володимир Куліш  перший в списку з 65 кандидатів), «Соціалісти» (на чолі списку з 39 депутатів Валерій Золотарьов), «Наш край» (партія покрила 54 округи на чолі з нинішнім головою облради Михайлом Гайничеру), «Народний контроль» (подали на 43 кандидатів з першим номером в списку Володимиром Морозом). Партія УКРОП подала список з 47 кандидатів на чолі з Ігорем Малишевським. ВО «Свобода» на вибори до обласної ради список з 55 кандидатів очолив Віталій Мельничук, а список «Батьківщини» - Іван Мунтян (65 кандидатів). Також 65 кандидатів подав Опозиційний блок на чолі з Дмитром Павелом.

В Чернівецьку міську виборчу комісію 29 вересня подали документи на кандидатів на посаду міського голови Олексій Каспрук (самовисуванець), В’ячеслав Кишлярук (висуванець від Громадянської позиції), Василь Гошовський (висуванець від Народного контролю). Списки кандидатів подали партія «Соціалісти» (перший в списку Віталій Іванюк, загалом 20 кандидатів), «Наш край» (38 кандидатів, перший кандидат - Микола Харабара), «Народний контроль» на чолі з Юлією Сафтенко подав документи на вісьмох кандидатів, 40 висуванців від УКРОПу поведе на вибори Віталій Ткачук, список з 43 кандидатів від Громадянської позиції очолив В’ячеслав Кишлярук. Список ВО «Свобода» складається з 43 кандидатів на чолі з Миколою Собко. Самопоміч подала документи на 19 кандидатів з першим у списку Богданом Ковалюком. Опозиційний блок подав список з 43 кандидатів на чолі з Романом Довганюком.

На посаду селищного голови Глибоки документи подали чотири кандидати-самовисуванці: Кость Гарячко, Сергій Цибуляк, Роман Нагірний та чинний голова райради Григорій Ванзуряк (він поки один зареєстрований).

ОПОРА вже повідомляла, що 28 вересня до Чернівецької міської виборчої комісії документи на кандидата в мери подали самовисуванці Михайло Сеничак та Валерій Топало. Також, як повідомляє спостерігач ОПОРИ з міської виборчої комісії, ввечері подали документи на реєстрацію списку семи кандидатів представники партії «Нова держава».

Відповідно до календарного плану, до 30 вересня включно триватиме подання до територіальної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.          

Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер (#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.