В Кіровограді продовжується процес підрахунку результатів виборів міського голови. Вчора ввечері Кіровська районна ТВК здійснила перерахунок бюлетенів ДВК № 350867, і не виявила ніяких розбіжностей. Після цього районна ТВК визначила час перерахунку бюлетенів на іншій дільниці - № 350861.

Підставою для перерахунку бюлетенів на дільниці № 350867 була скарга довіреної особи кандидата на посаду міського голови А. Райковича Олександра Кришка, де висловлювались претензії до членів комісії щодо процесу виймання бюлетенів зі скрині. У результаті дані перерахунку зійшлися з даними протоколу.

foto 18.11.2015 Kirov pererakhunok byuleteniv

foto 18.11.2015 Kirov pererakhunok byuleteniv 2

Відразу після складання протоколу про перерахунок Кіровська районна ТВК проголосувала рішення призначити перерахунок бюлетенів дільниці № 350861 на сьогодні, 17.30. Підставою для перерахунку на цій дільниці є неточності при заповненні підсумкового протоколу.

Також, заступник голови Кіровської районної ТВК Олександр Беззубов  повідомив представнику ОПОРИ про судовий позов до Кіровоградського окружного адміністративного суду на ДВК № 350852. ТВК виступає в справі третьою стороною і надає до суду копії протоколу. Від кого позов та з яких причин, членам ТВК невідомо.

Нагадаємо, від ранку 16 листопада триває затримка оголошення підсумків голосування на виборах Кіровоградського міського голови. Представники штабу А. Райковича вимагають визнання виборів на дільниці №350867 недійсними. 17 листопада було призначено перерахунок цієї дільниці, а також на ДВК № 350861.

 

За коментарями звертайтеся:
Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА
Патруль Євгеній - координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+380994263118
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android