Традиційно посада селищного голови Антонівки є привабливою для кандидатів, тут регулярно спалахують передвиборчі війни. Наразі об’єктом чорного піару стала кандидатка від Політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Єліко Маркелія.

Спочатку у селищі Антонівка і Кіндійка (це виборчий округ, де живе і балотується кандидатка) була розповсюджена газета «Люстра», яка з’являється перед кожними виборами, автори друкують  у цьому «жовтому» виданні різного роду негативні, іноді вкрай образливі, публікації спрямовані проти кандидатів від різних партій і на різні посади. Цей «жовтий листок» немає офіційної реєстрації, не містить жодних конкретних реквізитів.

28-09-Lustra-rekvizyty

Наразі об’єктом чорного піару стала Єліко Маркелія –у випуску «Люстри» містилися наклепи щодо підприємницької діяльності Маркелія, негативно коментувалась її волонтерська діяльність по допомозі українському війську (ч.5 ст.60 ЗУ «Про місцеві вибори»). А також, допускалися висловлювання, які спрямовані на розпалювання міжнаціональних конфліктів та ксенофобії – у публікаціях звучали образливі звинувачення в бік грузинів та циган, що підпадає під заборону, згідно ч.3 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори».

28-09-1-Lustra-Markelia

28-09-2-Lustra-Markelia

Наступним кроком конкурентів стали прямі погрози кандидатці. Довготерміновий спостерігач ОПОРИ звернувся до Єліко Маркелія за коментарями, на камеру вона розповіла, що їй перегородили дорогу молодики на джипі і прямо погрожували:  «Зійди з дистанції, ми тебе попередили».

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.