Спостерігачі ОПОРИ зафіксували розповсюдження буклетів, які очорнюють одного із кандидатів на посаду міського голови Полтави.

Раніше ОПОРА вже повідомляла про початок другої хвилі «чорного піару» проти Олександра Мамая. Цього разу невідомими розповсюджується буклет, за стилем подібний до того, який перед першим туром виборів роздавали проти опонента Олександра Мамая – Андрія Матковського та Народного Депутата Сергія Капліна.Видання розкидують по поштових скриньках житлових будинків міста Полтава.

На першій сторінці розміщена фотографія Олександра Мамая та текст «Привіт! Я – мер Полтави Сашко Мамай. Хочу розказати, як я став самим красівим мером». Далі у буклеті міститься інформація про те, які машини Олександр Мамай начебто дарував рідним, яку зарплатню отримує, де живе, відпочиває. Також тут розповідається про те, що кандидат на посаду міського голови – член «Партії регіонів» та визнає Віктора Януковича легітимним Президентом.

«У мене є мрія – накопичити свій перший мільярд. Але для цього мені потрібно побути мером Полтави ще хоча б п’ять років. Тому проголосуйте за мене та допоможіть мені здійснити мою мрію».

POltava Chornyi PR Proty Mamaja 1

Олександр Мамай та його штаб вкотре не виходять на зв’язок із ОПОРОЮ, щоб прокоментувати ситуацію, а тому невідомо, чи буде кандидат звертатися до правоохоронних органів щодо розповсюдження цих буклетів.

ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями».

Громадянська мережа ОПОРА закликає потенційних суб’єктів виборчого процесу не використовувати брудні технології проти конкурентів, а боротись за голоси виборців, пропонуючи відкриті програми та якісні ідеї, а ЗМІ різних форм власності – дотримуватися професійних стандартів, журналістської етики та норм виборчого законодавства.

POltava Chornyi PR Proty Mamaja 4

POltava Chornyi PR Proty Mamaja 2

POltava Chornyi PR Proty Mamaja 3

POltava Chornyi PR Proty Mamaja 5

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
 
Ірина Грицун
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
+380979382544
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.