Вчора, 3 листопада, Одеська обласна виборча комісія підвела підсумки виборів депутатів Одеської обласної ради.

Як повідомляє постійний спостерігач ОПОРИ, за даними обласної ТВК, до Одеської обласної ради пройшли шість партій. Найбільше мандатів депутатів – 23 з 84 – отримала партія «Опозиційний блок», яка набрала 21,8% голосів виборців.

На другому місці – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», за яку проголосували 20,2% виборців. Партія отримала 22 мандати.

Також до обласної ради пройшли: партія мера Одеси Геннадія Труханова «Довіряй ділам» (11,1% голосів і 12 мандатів), ВО «Батьківщина» (10,6% голосів і 11 мандатів), а також партії «Відродження» та «Наш край», які набрали по 7,4% голосів і отримали по 8 депутатських мандатів.

При цьому до обласної ради потрапили троє чинних народних депутатів, які очолювали виборчі списки партій, але навряд чи залишаться в облраді: Микола Скорик, Антон Кіссе та Василь Гуляєв.

Раніше, 28 жовтня, Одеська міська ТВК встановила результати виборів до Одеської міської ради. Партія «Довіряй ділам» отримала 27 мандатів з 64-х, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 14, «Опозиційний блок» - 12, Українська морська партія Сергія Ківалова – 6, «Об'єднання «Самопоміч» - 5.

Депутатами міськради також стали двоє чинних нардепів: Микола Скорик (він же – депутат облради) та Сергій Ківалов, які також, скоріш за все, відмовляться від мандатів.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.