Волинський окружний адміністративний суд 2 листопада ухвалив рішення відмовити у задоволенні позовної заяви кандидата у депутати до Луцької міської ради Михайла Шелепа про визнання протиправною і скасування постанови Луцької МВК №59 від 27 жовтня 2015 р. щодо недопуску спостерігачів, журналістів та кандидатів на підсумкове засідання ДВК № 071075.

У позовній заяві кандидат у депутати до Луцької міської ради від політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Михайло Шелеп просив суд визнати протиправною та скасувати постанову Луцької міської виборчої комісії №59 від 27 жовтня 2015 р. «Про розгляд скарги Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль». У відповідній постанові Луцької МВК йдеться про те, що комісія прийняла рішення не визнавати протиправними дії членів дільничної виборчої комісії № 071075 щодо недопуску спостерігачів, журналістів та кандидатів на підсумкове засідання.

Розглянувши позовну заяву кандидата суд ухвалив рішення відмовити повністю у задоволенні адміністративного позову Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» до Луцької міської виборчої комісії Волинської області про визнання протиправною та скасування постанови.

Portanova 5

«Суд дійшов висновку, що оскаржувана постанова «Про розгляд скарги Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» від 27.10.2015 року №59 прийнята на підставі, у межах наданих повноважень та у спосіб, що передбачені Законом України «Про місцеві вибори», а тому позовні вимоги є необгрунтованими, з огляду на що у задоволенні адміністративного позову слід відмовити повністю», - ідеться у постанові суду.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2015 р., близько 01:00, кандидати, спостерігач та журналісти намагались потрапити на засідання ДВК № 071075, щоб попередити правопорушення з боку членів дільничної виборчої комісії (проставлення печатки на бюлетенях). З-поміж суб’єктів виборчого процесу, яким було відмовлено у присутності на цій дільниці, були також спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА та журналіст видання «Точка ОПОРИ».

Portanova 1 Portanova 2

Portanova 3 Portanova 4

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.