2 листопада Хмельницька обласна виборча комісія не прийняла протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів Хмельницької обласної ради у представників Городоцької районної виборчої комісії. За словами членів ОВК, наразі вони розглядають скарги  на дії цієї ТВК.

Загалом обласна ВК отримала понад 90 скарг на дії Городоцької РВК від одного з суб’єктів виборчого процесу. Розглянули лише незначну їх частину, відтак звернулися до районної комісії з вимогою надати копії постанов щодо призначень і замін членів ДВК за весь період виборчого процесу.

На думку представників Городоцької районної виборчої комісії, розгляд скарг не є перешкодою для прийняття виборчої документації, тож вони вимагали, щоб обласна комісія прийняла у них протоколи, аргументуючи свою позицію ч. 4 ст. 84 Закону України «Про місцеві вибори», відповідно до якої у разі виявлення у протоколі територіальної виборчої комісії про підсумки голосування у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів виправлень, помилок, неточностей територіальна виборча комісія, яка встановлює результати відповідних місцевих виборів, своїм рішенням може зобов’язати територіальну виборчу комісію, що встановлює підсумки голосування, внести зміни до встановлених підсумків голосування виборців у порядку, встановленому статтею 83 цього Закону.

Під час розгляду цього питання територіальною виборчою комісією примірники протоколів відповідних територіальних виборчих комісій про підсумки голосування у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів та інші виборчі документи зберігаються у територіальній виборчій комісії, що встановлює результати відповідних місцевих виборів.

Згоди представники обох комісій так і не дійшли. Врешті-решт, перерахувавши вміст пакету з протоколами на камеру, члени РВК залишили його на столі президії обласної комісії. Однак ОВК так і не прийняла документацію офіційно.

Відео з каналу Честная работа ОВК Хмельницкий

Вранці 3 листопада члени обласної комісії викликали представників правоохоронних органів (міліцію, СБУ) та МНС, заявивши, що у приміщенні ОВК знаходиться невстановлений пакунок. Зараз на місці інциденту перебувають працівники МНС.

Khmelʹnychchyna pidsumky 03.11.2015

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.