4 листопада 2015 року о 11.30 в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» (м. Київ, вул. Рейтарська, 8/5а) відбудеться круглий стіл на тему: «Порушення в день виборів: звіт спостерігачів ОПОРИ та ГУ МВС Києва та Київської області».

Метою зустрічі є представлення результатів співпраці спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА та правоохоронних органів у день виборів та впродовж встановлення результатів голосування.

Під час круглого столу активісти Громадянської мережі ОПОРА озвучать найтиповіші та найзначніші порушення виборчого законодавства, що були зафіксовані у місті Києві та Київській області в день голосування та під час підрахунку голосів. Представники Міністерства внутрішніх справ України, у свою чергу, повідомлять про кількісні та якісні показники розслідування вищезгаданих випадків.

У заході візьмуть участь:

  • Андрій Савчук - координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у місті Києві
  • Аліна Брезіцька - координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
  • Олександр Дмитрович Терещук - начальник ГУМВС України в м. Києві
  • Ігор Миколайович Драпей - заступник начальника ГУМВС України в Київській області – начальник міліції громадської безпеки ГУМВС України в Київській області

Запрошуємо долучитися до обговорення громадських активістів та журналістів, кандидатів та представників політичних партій, які беруть участь у виборчому процесі.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської Мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
 
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм
Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області
063 685 95 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.ÂÂ