Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, на засіданні виборчої комісії дільниці №447 по вулиці Білоруській, 77 в Чернівцях оголошено перерву. Переривати засідання після закінчення голосування не передбачено законом.

 

В коментарі ОПОРІ голова комісії Юлія Шевчук повідомила, що «дільниця зачинена і члени комісії хотіли зробити перерву». Попередньо голова питала у членів комісії, чи робити перерву і оголосила її.

Відповідно до п.2 ст. 79 закону України «Про місцеві вибори», Засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування, проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання відповідних протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з усіх місцевих виборів та по всіх виборчих округах, в яких проводилося голосування на виборчій дільниці, відповідно до вимог, передбачених цим Законом.

Спостерігач ОПОРИ складає акт про порушення та повідомив Чернівецьку міську виборчу комісію про виявлене порушення.  

0 447 kalichanka

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора) Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.