На одній із сільських дільниць Закарпатської області зафіксовано спробу організувати застілля; у кількох селах – видачу бюлетенів без пред’явлення паспорту.

 

У селі Бистриця (Мукачівський район) виник конфлікт між чинним головою сільради та головою ДВК. Голова сільради нібито обурювався позицією членів комісії – не видавати бюлетені виборцям без пред’явлення паспорту. Цю інформацію спостерігачу ОПОРИ підтвердили у Мукачівській районній виборчій комісії. Із ТВК зателефонували до села обом сторонам, конфлікт вичерпано.

У селі Видричка (Рахівський район) один з кандидатів на посаду сільського голови  влаштував частування  виборців у будівлі школи, в якій одночасно працює ДВК. Спостерігачі викликали міліцію, яка оформила протокол, узяла пояснення, – повідомив спостерігач ОПОРИ із місця події.

У селищі Буштино спостерігач ОПОРИ на дільниці №210481 зафіксував факт волевиявлення виборця поза межами кабінки для голосування. Також на цій дільниці один із виборців отримав бюлетень для голосування, пред'явивши копію паспорту, а не оригінал. Про обидва порушення складено акти та подано скарги.

У селі Волосянка на дільниці №210069 спостерігач ОПОРИ також зафіксував факти видачі бюлетенів виборцям без пред’явлення паспорта. Голова комісії на зауваження представника ОПОРИ не відреагував. Про порушення складено акт на подано скаргу.

За коментарями звертайтеся:

Феськов Володимир

координатор ОПОРИ у Закарпатській області

+38 066 317 36 13

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android. 

Â