Станом на 14:00 25 жовтня 2015 р. Громадянська мережа ОПОРА фіксує на Волині недостатню кількість скриньок для голосування на одній із дільниць, агітацію з боку члена виборчої комісії та поширення агітаційних листівок з елементами «чорного піару».

12:52. У с. Корчів Луцького району спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував у члена дільничної виборчої комісії блокнот з логотипом політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП». Після зауважень член комісії блокнот заховав.

Відповідно до ч. 2, Ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється. Крім того, у ч. 1, Ст. 60 закону ідеться про те, що участь у передвиборній агітації забороняється членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій.

13:10. У м. Ковель, поблизу виборчих дільниць спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував поширення агітаційних листівок, які містять елементи «чорного піару» проти кандидата-самовисуванця на посаду Ковельського міського голови Миколи Печенюка.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями (частина 5 статті 60 Закону).

13:50. У с. Підбороччя Камінь-Каширського району спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував на виборчій дільниці 070264 наявність лише однієї переносної скриньки.

Відповідно до ч. 3, Ст. 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android