На дільниці № 681433, що у Хмельницькому, перед голосуванням зламали скриню для бюлетенів, намагаючись її додатково опломбувати.

 

Ініціатива поставити додаткову пломбу належала кандидатці в депутати міської ради від партії «ВО «Батьківщина» Євгенії Гарматюк.  Жінці видалось, що однієї пломби з правого боку скрині недостатньо для того, щоб запобігти можливим фальсифікаціям. Тож вона переконала членів комісії поставити ще одну – зліва.

У надійності паперової стрічки з печаткою та підписами членів комісії певності не було, тому, за браком спеціальних інструментів, дірку для пломбування вирішили зробити за допомогою нижниць. Як результат – скриня тріснула. Відтак на дільниці залишилося п’ять великих скринь для голосування.

0 Khmelʹnytsʹkyy zlamaly skrynyu 25.10.2015 1

0 Khmelʹnytsʹkyy zlamaly skrynyu 25.10.2015 2

Варто додати, що ДВК № 681433 належить до категорії великих (2132 виборців).  Тут мають проголосувати хмельничани, що мешкають на вулицях Миколи Федунця, Озерній (6/2А–8, Рибалка (36, 38), просп. Миру (51–51/2, 53–53/1, 55–55/1, 57–57/4, 59–59/11, 60/4, 61, 61/1А–61/3, 62А, 62/1А, 63/1–63/3).

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до ч. 3 ст. 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Порядок виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок визначається Центральною виборчою комісією.

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android