Кандидат до Івано-Франківської міської ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»» Галина Скоробогата заявила, що під час перевірки зразків виборчих бюлетенів вона виявила, що її прізвище написане з помилкою – «Скоробагата» замість «Скоробогата». Окремі місцеві ЗМІ припустили, що таким чином конкуренти хочуть зняти з виборчих перегонів сильного кандидата.

skorobogata pomylka v biuleteni 21.10.15

Як пояснила ОПОРІ голова Івано-Франківської міської ТВК Олександра Петрик,  у поданні від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»» прізвище кандидата вже було подане з помилкою, але у заяві самої Галини Скоробогатої прізвище було написане вірно. Члени територіальної виборчої комісії мали би звірити написання прізвища у поданні з заявою та паспортом кандидата, але не зробили цього.

Голова Івано-Франківської ТВК зазначила, що проблеми в цій ситуації немає, адже виборча комісія передрукує усі 4845 бюлетенів для округу №30, по якому балотується кандидат.

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]


Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.