Обговорення на тему альтернативних джерел енергії відбудеться в понеділок, 19 жовтня, о 16:00 в дискусійному клубі «Експерта думка» у місті Чернігові. Аудиторії буде представлений документальний фільм Ігоря Чайки «Газова революція чи газовий цугцванг?» Організаторами виступає студія медіа-проектів «Вартові демократії» спільно з Громадянською мережею ОПОРА та ДК «Експертна думка».

Фільм, який був знятий в США та Україні, має показати всі переваги й «підводні камені», пов’язані з видобутком нетрадиційного газу. Він дозволить побачити чітку різницю між міфами і реальним станом речей, що існують в українському інформаційному просторі щодо видобутку сланцевого газу, та продемонструє реальні переваги для національної та регіональної економіки, рівня та якості життя місцевих громад.

Під час роботи в США знімальна група побувала на місцях видобутку сланцевого газу в штатах Пенсильванія та Огайо (на родовищах Marcellus та Utica), побувала на будівельних майданчиках, бурових установках, місцях проведення гідророзриву, де провели ретельні дослідження всього процесу.

Захід проводиться за сприяння Бюро підтримки медіа-проектів Державного департаменту США і Посольства США в Україні та Проекту «Український інститут газу нетрадиційних джерел».

Дата проведення: 19 жовтня 2015 р.

Місце проведення: дискусійний клуб «Експерта думка» (м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 6а).

Початок: 16:00.